Mokytojus įsiutino A. Ramanausko straipsnis

  • Teksto dydis:

Pedagogų profesinės sąjungos prašo konservatorių įvertinti mokytojus niekinantį šios partijos nario, laidų vedėjo Algio Ramanausko komentarą, dėl jo žada kreiptis ir į teisėsaugą.

Konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis sako, kad A.Ramanausko straipsnio partija politiškai nevertins, ir kartu pabrėžia, jog jame išsakyta nuomonė neatspindi partijos pozicijos.

Rugsėjo pradžioje interneto portale alfa.lt paskelbtame A.Ramanausko komentare, be kita ko, pateikiami teiginiai: „ar galima užmušti mokytoją? Be abejo, jeigu to reikalauja būtinasis reikalingumas ir viešas interesas“, svarstoma, kad „į mokyklą apskritai galima neiti, nes yra Gūglas“, aiškinama, kad „Švietimo sistemos kareivos yra tos motušės, kurios niekur kitur nei Saltoniškių Žiedo Tratykla nebetiko ar nevaliojo įstoti. (...) Tai žmonės, kurie dažniausiai yra kilę nuo kaimo, kur tvyro smirdalų, šūdmusių ir kraujomaišos dvasia“. Anot A.Ramanausko komentaro, devyni iš dešimties aštuntokų yra intelektualesni už mokytoją, o ginantis nuo bandančio jį paliesti mokytojo, mokinys turėtų papurkšti pipirinių dujų ir pan.

„Moksleivi! Mokytoja neturi teisės sakyti tau „tu”. Ji negali tavęs tujinti. Jei mokytoja tave tujina, eik namo pas savo kompiuterį ir naminius gyvūnėlius, pabūk vienas namuose. Jei tujina agresyviai, panaudok aukščiau paminėtas pipiro dujas, bet tokiu atveju daryk tai griūdamas atatupstas, neva gyneisi nuo fizinės atakos“, – aiškina A.Ramanauskas.

Trys profesinės sąjungos ketvirtadienį dėl šio straipsnio kreipėsi į Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų partijos prezidiumą. Lietuvos švietimo įstaigų profesinė sąjunga, Lietuvos švietimo profesinė sąjunga ir Lietuvos mokytojų profesinė sąjunga teigia, kad jos priešinasi smurto ir neapykantos skatinimui, ir klausia konservatorių, ar jų manymu, A.Ramanausko žodžiai nežemina pedagogų, neskatina smurto prieš juos. Pedagogų profsąjungos taip pat apgailestauja, kad į tokius „veikėjų išsišokimus“ politikai nereaguoja.

„Algis Ramanauskas yra plačiai ir seniai žinomas dėl savo juodojo humoro. Jo asmeninės saviraiškos ir farso kūrinių nevertiname politiškai, jo asmeninė nuomonė neatspindi partijos pozicijos. Kokybiškas išsilavinimas ir švietimas yra vienas pagrindinių mūsų prioritetų. Esame parengę išsamią ir ekspertų puikiai įvertintą programą, kurioje didelį dėmesį skiriame pedagogų darbo sąlygoms ir įvardijame konkrečias priemones, kaip padėti atkurti visuomenėje mokytojo profesijos prestižą“, – teigia konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis. Jo komentarą BNS perdavė jo atstovas Jonas Survila.

Švietimo profesinės sąjungos žada kreiptis į teisėsaugą prašydamos pradėti ikiteisminį tyrimą dėl smurto ir neapykantos skatinimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Na ir kas

Na ir kas portretas
Gi cia tokio. Juodas jumoras, bet skystas, kaip skystas ir pats rasliavos kurejas. Kuo gi cia piktintis? Na, nebent talento stoka. Juk pilkuma tik taip sugeba. Ne piktintis, o gaileti reikia besdarniko.

chirurgas

chirurgas portretas
Stogas nuvaziavo,nes jo tas tiek sudziuvo,kad sunkiai sugraibo,kai rek nusimys-s-st-pyksta ant viso svieto:kisenese laiko rankas-stengiasi istampyt....

slėpkitės

slėpkitės portretas
ir labi gerai, kad parašė, yra lervų pedagogių "visagalių", visuomet "teisių"
VISI KOMENTARAI 45

Galerijos

Daugiau straipsnių