Mokytojams vėluoja atlyginimai

Vilniaus ir Tauragės mokytojams už lapkričio mėnesį vėluoja atlyginimai. Švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius ketvirtadienį žurnalistams sakė esąs tikras, kad „šiandien ir rytoj pinigai mokytojus pasieks", tačiau negalėjo atsakyti, ar situacija nepasikartos, praneša Nacionalinis transliuotojas.

„Manome, kad toks sutrikimas yra tam tikras signalas, bet noriu pabrėžti, kad biudžeto surinkimo problema liečia ne tik mokytojus", - kalbėjo ministras.

Vilniaus savivaldybė iš Finansų ministerijos 12 mln. litų mokytojų atlyginimams gavo trečiadienio vakare.

G.Steponavičius atmetė galimybę, kad mokytojai turėtų reikalauti delspinigių už kiekvieną dieną, nes esą nebuvo pažeistas Darbo kodeksas.

„Uždelsimai buvo nedideli, neviršijantys Darbo kodekse numatyto termino, todėl pagrindo reikalauti delspinigių nėra", - teigė jis.

G.Steponavičius taip pat pripažino, kad kai kuriems Pietryčių Lietuvoje dirbantiems mokytojams neišmokami kelionpinigiai, tačiau patikino, kad ši problema bus išspręsta „artimiausiu metu".

Ministras patikino, kad klausimą dėl mokytojų atlyginimų didinimo kitą savaitę aptars su švietimo darbuotojų profesinių sąjungų atstovais.

Nauja valdančioji koalicija, pristačiusi antikrizinį taupymo planą, su pedagogais tarėsi, kad jų algos didės, tačiau tam bus skirta nebe anksčiau numatyti 1,1 mlrd., o 861 mln. litų.


Šiame straipsnyje: mokytojaialgos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių