Mokyklos direktoriui - 77 tūkst. litų kompensacija

Šakių „Aukuro“ pagrindinės mokyklos direktorius Rolandas Kučiauskas už nepanaudotas atostogas sukaupė 77 tūkst. litų kompensaciją. Jis visiškai atsisakė atostogų, rašo „Lietuvos rytas“.

Rajono taryba praėjusią savaitę apsisprendė nutraukti darbo sutartis su Šakių „Aukuro“ pagrindinės mokyklos direktoriumi R.Kučiausku bei Siesartėnų pagrindinės mokyklos direktoriumi Daliumi Jasevičiumi.

Jiems bus išmokėta trijų mėnesių atlyginimo dydžio kompensaciją ir kompensacija už nepanaudotas atostogas. Tai vieninteliai mokyklų vadovai, kurie po reformos liks be darbo.

„Vienintelis žmogus gaus tokio dydžio išmoką ir lauks galimybės kur nors įsidarbinti“, – R.Kučiausko situaciją komentavo rajono meras Juozas Bertašius.

Pasak jo, tokia suma susidaro teisėtai, mat „Aukuro“ mokyklos direktorius turi nepanaudotų ketverių metų atostogų.

„Yra taip, kaip yra. Taip išėjo. Buvo daug darbo, reikėjo atostogų išleisti pavaduotojus, pirma – mokyklos renovavimas, tad ir susikaupė. O dabar reikia atiduoti tai, kas priklauso, viskas teisėta“, – aiškino Švietimo ir sporto skyriaus vedėja V.Pranckevičienė.

Pasak jos, tokie atvejai, kad susikauptų tiek atostogų, nedažni, bet jų būna. Vedėja teigė, kad šiemet dėl mokykloje vykdomų darbų neatostogauja dviejų mokyklų direktoriai.

Pačiam R.Kučiauskui keista, kad išmoka gali kelti diskusijų: „Man nereikia jokių išeitinių kompensacijų. Aš noriu ir toliau dirbti tą patį darbą, kurį ir dirbau.“Jis aiškino, kad kuriant naują mokyklą, kasmet į ją investuojant, tvarkant ir žvelgiant kaip į savo namus atiduota daug laiko, jėgų, vasaros dienų: „Per 14 metų taip ir susidėliojo. Buvo pradžia, kūrėme, daug savęs atidavėme“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

x

x portretas
Galės tiek gavęs ir nedirbti, o dar sako, kad mokykloje sunku dirbti, net atostogų neina.

globalistas

globalistas portretas
Sparciai mokosi ir provincija is seimo ,valdzios klieriku,kaip reikia apgaudineti zmones,dejuoti ,kad seimo narys gauna tik penkis tkstlt. o is salies per visokius sukurtus tinginiu 'kuklus klanus' dar susizeria priedus 50% ir 100% atlygio dydzio ir kubilius du atlygius ima {ir negeda} uz vieno darbo etata ir tai nepilna. Kur mokesciu inspektoriai,kada bus tvarka,kur teisesauga?? A kodel mokytojui nepasisavinus ciut ne simta tukst. lt. nors atostogos jiems privalomos ,nes mokiniai visa vasara atostogauja.Ir isvis,uz ka jie gauna tokius atlygius,dirbdami 0.25% etato,0.50% etato irgi pavyzdys is seimo.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių