Moksleiviai su vyriausybės darbu pažindinasi iš vidaus

Šiemet septintus metus iš eilės vyksta projektas „Moksleiviai į vyriausybę“. Dalyviai savaitę stebi ministerijų darbą, sėdi posėdžiuose, lankosi Lukiškių kalėjime, Kauno hidroelektrinėje, Rukloje, įvairiuose departamentuose.

Projekte 30 dalyvių per savaitę gali susipažinti su valstybės tarnautojų darbu, ministerijų funkcijomis, ar net sužinoti, kokioje srityje norėtų dirbti ir baigę universitetus pasirinktų viešąjį sektorių: ministerijas, departamentus ar kitas valstybės įmones.

„Labai geras gestas mums, jaunimui, kad mes vis dėl to turime veikti nepaisant to, kad galbūt ir nenorėtų kažkas, kad mes skleistume savo nuomonę. Bet vis dėl to kai kuriems valstybės tarnautojams ir apskritai visuotinai valstybės gerovei tai yra labai naudinga ir būtina“, – pasakojo projekto dalyvis Lukas Kaminskis.

Lukui įdomiausia informacinių technologijų ir kibernetinio saugumo sritis, todėl jis pasirinko praktiką Vidaus reikalų ministerijoje. Vaikinas planuoja studijuoti užsienyje, o grįžęs žinias pritaikyti Lietuvoje. Jo sesuo Radvilė domisi energetika ir sako, kad projektas suteikė progą gauti žinių, kurių negalėtų rasti internete ar spaudoje.

„Kai pradėjau visuomeninę veiklą, jos norisi vis daugiau ir daugiau. O moksleivių vyriausybė yra viena iš aukščiausių pakopų, ką gali visuomenininkas – savaitę laiko dirbti ministerijoje“, – pasakojo Radvilė Kaminskytė.

Šių metų projekto tema: „Tautinių mažumų integracija“. Moksleiviams bus suteikta proga sužinoti, kokia situacija dėl kitataučių integravimosi Lietuvos visuomenėje.

„Bus labai įdomu, kaip jaunimas tai vertina. Ar tikrai visos tos kalbos, kurios viešoje opinijoje sklinda – kad tam tikri regionai skriaudžiami, kad kai kuriems regionams skiriama per mažai pinigų, lyginant su kitais rajonais, kur gyvena kitų tautybių žmonės – yra pagrįstos. Aš manau, projekto dalyviai turės tikrai galimybę įsitikinti, kad visiems Lietuvoje esantiems žmonėms, t. y. visiems Lietuvos piliečiams, nepriklausomai nuo tautybės, yra sudarytos vienodos sąlygos“, – apie projektą pasakojo premjeras Algirdas Butkevičius. 

Projektą „Moksleiviai – į vyriausybę“ organizuoja vyriausybė su mokinių sąjunga ir parlamentu bei Nacionaline moksleivių akademija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių