Mokomajame pulke – baziniai karių mokymai būsimiems kunigams

Lietuvos didžiojo etmono Jonušo Radvilos mokomajame pulke pirmadienį startavo dešimtosios laidos trijų mėnesių trukmės Baziniai kariniai mokymai (BKM), taip pat ir - specialūs mėnesio trukmės mokymai kelioms dešimtims būsimųjų dvasininkų.

Kaip pranešė Krašto apsaugos ministerija, į mokymus iš viso atvyko 86 kariai, daugiausia iš Vilniaus ir Klaipėdos apskričių. Į dvylika savaičių trunkančius Bazinius karinius mokymus savanoriškumo pagrindais šaukiami 18–35 metų karo prievolininkai, neatlikę privalomosios pradinės karo tarnybos.

Baziniai kariniai mokymai organizuojami siekiant užtikrinti kariuomenės mobilizacijos rezervą ir sudaryti sąlygas jaunuoliams įgyti pagrindinį karinį pasirengimą, siekti profesinės karo tarnybos kario karjeros Lietuvos kariuomenėje, teigiama KAM pranešime.

Mokomajame pulke specialų keturių savaičių Pilietinio ugdymo bazinį karių mokymo kursą taip pat pradėjo 26 klierikai iš Kauno, Tauragės ir Vilniaus kunigų seminarijų.

„Toks kursas pirmą kartą organizuojamas pagal Lietuvos kariuomenės ir Lietuvos vyskupų konferencijos bendradarbiavimo sutartį, kuria siekiama bendradarbiauti pilietinio ir patriotinio ugdymo srityje, suteikti klierikams karinio pasirengimo žinių ir įgūdžių, kuriuos jie ateityje galėtų panaudoti kaip būsimi karo kapelionai ar kapelionų padėjėjai, vykdydami karių sielovadą“, - rašoma KAM pranešime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

galesit

galesit portretas
su kunigo palaima budami samdiniais zudyt zmones Afgane.

klausimas

klausimas portretas
bisky sunku suvokti, ka juos mokys? zudyt?

jau ir ten

jau ir ten portretas
užuodė litus ?
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių