M.Laurinkaus atšaukimo klausimą Vyriausybė spręs vėliau

Premjeras Andrius Kubilius pareiškė gerbiąs Prezidentės Dalios Grybauskaitės reikalavimą atšaukti ambasadorių Gruzijoje Mečį Laurinkų, tačiau pareiškė, kad šį klausimą Vyriausybė spręs kiek vėliau.

Trečiadienį Vyriausybė pranešė, kad tądien numatytame posėdyje nebus svarstomas M.Laurinkaus atšaukimo iš ambasados Gruzijoje klausimas. „Tai daryti nėra teisinių galimybių – turi dalyvauti užsienio reikalų ministras“, - pareiškė Vyriausybė.

Užsienio reikalų ministerijos vadovas Vygaudas Ušackas, turintis pateikti kolegoms klausimą dėl ambasadoriaus atšaukimo, yra išvykęs kelių dienų vizito į Izraelį.

„Premjeras A.Kubilius gerbia Prezidentės nuomonę dėl M.Laurinkaus. Premjeras mano, kad artimiausiu metu Vyriausybė išspręs M.Laurinkaus atšaukimo klausimą“, - tikiname Vyriausybės pranešime.

Kitas ministrų kabineto posėdis turėtų įvykti po savaitės.

Pagal Konstituciją, Lietuvos ambasadoriai užsienio šalyse yra skiriami ir atleidžiami prezidento dekretais Vyriausybės teikimu.

Ta pačia proga premjeras pareiškė pritariąs Prezidentės teikimui Seimui atleisti Valstybės saugumo departamento (VSD) direktorių Povilą Malakauską, ir tikisi, kad naujam VSD vadovui pavyks atgauti pasitikėjimą šia institucija.


Šiame straipsnyje: CŽV kalėjimasLaurinkus

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių