Misija Afganistane 2011 metais kainavo apie 60 mln. litų

2011 metais tarptautinių pajėgų operacijoje Afganistane tarnavo daugiau kaip 400 Lietuvos karių, o tam buvo išleista daigiau kaip 60 mln. litų.

„Per pradėjusius metus iš viso apie 400 karių ir trys Specialiųjų operacijų pajėgų (SOP) eskadrono pamainos dalyvavo NATO vadovaujamoje ISAF operacijoje Afganistane, keturi kariai atliko tarnybą NATO mokymo misijoje Irake“, - BNS informaciją pateikė Krašto apsaugos ministerija.

Operacijoje Afganistane dalyvavusių SOP karių skaičius neatskleidžiamas.

„Lietuvos karių dalyvavimui tarptautinėse operacijose ir misijose 2011 metais išleista apie 60 mln. litų, įskaitant Jungtinių Valstijų paramos fondo lėšas ir Afganistano kredito įstaigose esantį pereinamųjų lėšų likutį“, - teigiama ministerijos atsakyme.

Neskaitant JAV skirtų lėšų, Lietuva dalyvavimui tarptautinėse misijose išleido apie 54 mln. litų.

Didžioji dalis karių tarnybą vykdė Goro provincijoje, kurios atkūrimo grupei nuo 2005 metų vadovauja Lietuva, tačiau 2013-aisiais planuoja iš jos trauktis.


Šiame straipsnyje: Afganistanaskariai

NAUJAUSI KOMENTARAI

NATO

NATO portretas
JAV ir NATO " demokratijos ir " krikščioniškų vertybių" nešėjai jau XXI a. Afganistane, Irake, Libijoje nužudė ŠIMTUS TŪKSTANČIŲ žmonių... NATO ir JAV išgamos, bombomis ir raketomis sėdami „demokratines ir krikščioniškas vertybes“ musulmoniškuose kraštuose - stiprinate ne tik radikalų musulmoniškąjį judėjimą. Negi taip sunku įžvelgti - tuo pačiu steroidais šeriate iš tamsybių prisikėlusius nacius pačioje Europoje. Ir viskas dėl to, kad saujelė išrinktųjų vagių ir išnaudotojų dar labiau praturtėtų, o bepročiai politikieriai susikrautų politinį kapitalą? Turime tam kategoriškai pasipriešinti. Esame Europos gyventojai, kurių vardu jie žudo Libijos vaikus ir moteris. Todėl turime visas teises viešai pareikšti: ginklais barškinantys bepročiai, - gana už mūsų pinigus spręsti savo asmenines problemas! Nesileiskime kvailinami J.Gebelso metodais veikiančios ES ir JAV propagandinės mašinos. Puikiai žinome kieno ji išlaikoma, kieno interesus atstovauja ir kiek kartų iki ausų apsimelavo. Visi silpnapročiai, mūsų resursus naudojantys ne mūsų gerovei kelti, o Afganistano, Irako, Libijos vaikų ir moterų žudynėms, visiems laikams turi būtų pašalinti iš politinės arenos. Visi išgamos, dirbtinai sukūrę pretekstą ir užpuolę niekam negrasinusią Libiją,- Tarptautinio tribunolo turi būti teisiami kaip karo nusikaltėliai. Šalin purvinas kanopas nuo Afganistano, Irako, Irano, Libijos!

senukas

senukas portretas
Musų šalis labai turtinga kad milijonus leidzia karui,o pensijoms pinigu neduoda.

sigitas

sigitas portretas
12500Lt per menesi vieno kario islaikymui??????Apsurdas
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių