Mirė Kovo 11-osios akto signataras J. Mačys

Mirė Kovo 11-osios Akto dėl Lietuvos nepriklausomos valstybės atstatymo signataras Jonas Mačys, trečiadienį pranešė Seimo kanceliarija.

Jam buvo 74-eri.Užuojautą pareiškusi Seimo pirmininkė Irena Degutienė sakė, kad J.Mačys priklausė tai Lietuvos žmonių kartai, kurių profesinės, asmeninės ir visuomeninės pastangos vedė į tautinį atgimimą ir valstybės atkūrimą.

„Vedamas įsipareigojimo Lietuvai ir lydimas žmonių pasitikėjimo, velionis aktyviai dalyvavo Sąjūdyje, vadovavo jo skyriui Vilkaviškyje, dirbo Lietuvos Aukščiausiojoje Taryboje - Atkuriamajame Seime, aktyviai dalyvavo Lietuvos tautininkų sąjungos veikloje, dirbo Vilkaviškio rajono savivaldybės taryboje, buvo rajono meras“, - užuojautoje rašo I.Degutienė.

„Ir visuose savo darbuose Jonas Mačys sąžiningai vykdydavo Jam patikėtus uždavinius, sąžiningai stengėsi vardan savojo krašto ir visos Lietuvos gerovės ir pažangos. Už visa tai, už gražų ir vertingą indėlį į naujųjų laikų Lietuvos istoriją nuoširdi pagarba ir dėkingumas telydi signataro Jono Mačio vardą ir atminimą“, - teigia parlamento vadovė.

J. Mačys gimė 1938 m. balandžio 18 dieną Marijampolės rajone, Igliškėlių kaime, ūkininkų šeimoje. 1988 metais įsijungė į Sąjūdžio veiklą ir buvo išrinktas Vilkaviškio rajono Sąjūdžio pirmininku. 1990-1992 metais buvo Aukščiausiosios Tarybos deputatas, vėliau dirbo Vilkaviškio rajono savivaldybės meru.


Šiame straipsnyje: signatarasJonas Mačys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių