Mirė LRT „Panoramos“ legenda A. Malakauskaitė

  • Teksto dydis:

Eidama 62-uosius po sunkios ligos  mirė ilgametė LRT darbuotoja, „Panoramos“ žurnalistė Aurelija Malakauskaitė. LRT teelvizijos naujienų laidoms A. Malakauskaitė rengė reportažus ekonomikos, verslo, energetikos temomis.

Nacionalinis transliuotojas keturis dešimtmečius buvo vienintelė garsios žurnalistės darbo vieta. Lietuvos televizijoje A. Malakauskaitė pradėjo dirbti 1976-aisiais, būdama Vilniaus universiteto Žurnalistikos fakulteto penktakursė. Nuo tada naujienos buvo ir liko didžioji Aurelijos aistra ir pašaukimas.

„Šis darbas yra žavus tuo, kad pradedi aiškintis kaip žurnalistė svetimas problemas, ir iš karto pamiršti savas...“, – „Panoramos“ 40-mečio šventėje juokavo Aurelija. Jos humorą, kartais sarkastišką, bet visuomet taiklų, vertino kolegos ir draugai.

„Liūdime netekę Aurelijos Malakauskaitės, be kurios sunku įsivaizduoti LRT televiziją ir jos „Panoramą“. Netekome ne tik pavyzdinio profesionalo ir kolegos. Netekome gyvo sidabro, kuriam kito bėdos ir džiaugsmai rūpėjo labiausiai, o savo rūpesčiai – paskiausiai. Mums ji visada čia, šalia, Naujienų tarnyboje“, – sako LRT televizijos naujienų tarnybos vadovas Audrius Matonis.

A. Malakauskaitė gimė 1955 m. rugsėjo 24 d. Kelmėje. 1977 m. baigė žurnalistiką Vilniaus universitete. 1976 m. lapkritį pradėjo dirbti Lietuvos televizijos informacijos redakcijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių