Mirė garsus architektas A. Nasvytis

  • Teksto dydis:

Penktadienį, eidamas 90-uosius metus, mirė garsus architektas, pedagogas Algimantas Nasvytis, pranešė portalas delfi.lt

Prezidentė Dalia Grybauskaitė ir Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis pareiškė užuojautą dėl žinomo architekto netekties.

Pasak šalies vadovės, visą gyvenimą mylėjęs Vilnių, A. Nasvytis formavo šiuolaikinius jo bruožus, kuriančius modernaus miesto dvasią ir derančius prie senosios architektūros paveldo.

„Išskirtinis brolių architektų Algimanto ir Vytauto Nasvyčių duetas įgyvendino daugybę projektų, be kurių nebūtų galima įsivaizduoti sostinės“, – rašoma prezidentės užuojautoje.

Prezidentė pabrėžė, kad Lietuvos atmintyje A. Nasvytis išliks ir kaip šviesus Sąjūdžio veidas, ir kaip puikus pedagogas, ugdęs naujus Lietuvos architektus, kurie didžiuojasi turėję ypatingą mokytoją.

„Algimanto Nasvyčio talentas ir darbas liks kiekvieno širdyje. Ši neeilinė asmenybė, dovanojusi Vilniui ir visai šaliai įstabius ir tuo pat kiekvienam priimtinus objektus, yra tautos pasididžiavimas. Jo kūryba

reikšmingai prisidėjo prie bendro urbanistikos peizažo, džiuginančio kiekvieno vilniečio ir atvykstančiojo akis. A. Nasvyčio projektai išliks istorijoje ir juos amžinai prisiminsime, už juos dėkosime“, – rašoma Seimo pirmininko užuojautoje.

A. Nasvyčio nuopelnai įvertinti Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Karininko kryžiumi, Architektūros Riterio ordinu.1990–1992 metais jis ėjo Lietuvos statybos ir urbanistikos ministro pareigas.

A. Nasvytis kartu su broliu Vytautu projektavo didelę dalį žinomų Vilniaus miesto pastatų.

Vienas ryškiausių brolių statinių – centrinio pašto rekonstrukcija, kur pirmą kartą buvo panaudotas aliuminio rėmas, salės interjere atvirai eksponuojamas metalinis perdangų karkasas.

V. Nasvytis mirė 2016 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

AK

AK portretas
Manau, kad jo nemažas nuopelnas dėl to, kad naftos produktų eksporto bačkos atsistojo Būtingėje, o ne Melnragėje. Ačiū visiems, kas tada nepatingėjote atkeliauti į šauktą piketą prie savivaldybės ir leisti jam atvykusiam pamatyti ką galvoja Klaipėda. Skirtumą šiandien matote patys.

x

x portretas
Brolis dvynys mirė 20016

Anonimas

Anonimas portretas
Kaip tai mire 2016 metais,o uzuojauta tik 2018 metais
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių