Ministro komandiruotė - su rinkimų agitacijos prieskoniu

Finansų ministras socialdemokratas Rimantas Šadžius per tarnybinę komandiruotę Airijoje ir Didžiojoje Britanijoje užsiėmė ne tik valstybiniais reikalais, bet ir rinkimų agitacija.

Vilniaus Naujamiesčio vienmandatėje rinkimų apygardoje, kur balsuoja visi užsienyje gyvenantys Lietuvos piliečiai, kandidatuojantis politikas per vieną komandiruotę spės aplankyti dvi tautiečių bendruomenes užsienyje.

Finansų ministerija pranešė, kad R.Šadžius rugsėjo 18-21 dienomis lankosi Dubline ir Londone. Viešnagę Dubline ketvirtadienį popiet ministras pradėjo nuo susitikimo su Airijoje leidžiamų laikraščių ir žurnalų korespondentais.

Tos pačios dienos vakarą socialdemokratas bendravo su Airijos lietuvių bendruomene.

"Daugiausia kalbėjome apie ministro rinkimų kampaniją, jo tikslus, ką nuveiktų, jeigu taptų Seimo nariu", - penktadienį pasakojo susitikime dalyvavusi Lietuvos informacijos mainų centro (LITH) įkūrėja Laura Garbatavičiūtė Down.

Ji neprisiminė, kad R.Šadžius būtų anksčiau susitikęs su jų bendruomene, nors Lietuvos politikai ir ypač ministrai yra gana dažni svečiai jų bendruomenėje.

"Visi ministrai domisi užsienyje gyvenančiais lietuviais. Vieni dažniau užsuka, kiti - rečiau. Bet tikrai nepamiršta mūsų", - teigė L.Garbatavičiūtė Down.

Ji pabrėžė, kad tokie susitikimai - labai naudingi ir pačiai bendruomenei. Anot L.Garbatavičiūtės Down, ypač prieš rinkimus norisi politikams pažiūrėti į akis.

Per dvi dienas finansų ministras Dubline dar susitiko su kelių vietos bankų atstovais. Penktadienį numatytas jo susitikimas su Europos rekonstrukcijos ir plėtros banko prezidentu Thomu Mirow (Tomu Mirou).

Penktadienio vakarą R.Šadžius dalyvaus apskrito stalo diskusijoje Londone, o sekmadienį Lietuvos ambasadoje bendraus su čia gyvenančiais tautiečiais.

"Jeigu yra galimybė, ministras per komandiruotes visuomet susitinka ir bendrauja su lietuvių bendruomenėmis, - sakė Finansų ministerijos Viešųjų ryšių skyriaus vedėjo pavaduotojas Vytautas Lenkutis. - Paprastai tokie susitikimai vyksta po darbo. Dienos metu būna darbiniai susitikimai".

Tuo metu R.Šadžiaus politiniai oponentai priekaištauja, kad jis agituodamas rinkėjus naudojasi tarnybine padėtimi.

Mat sekmadienį Londone, Lietuvos ambasadoje, vyksiančiuose debatuose be R.Šadžiaus dalyvaus mažiausiai dar du toje pačioje Naujamiesčio apygardoje kandidatuojantys politikai.

Viena iš jų - Naujosios sąjungos atstovė aktorė Gražina Baikštytė - kelionę į Londoną apmokėjo asmeninėmis lėšomis.

"Keista, kad valdžios atstovai tautiečiais užsienyje susirūpina tik prieš rinkimus. Be to, į susitikimą vykti išsirašius komandiruotę - nelabai sąžininga konkurencija", - BNS sakė Naujosios sąjungos Informacinio centro vadovas Marius Ulozas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių