Ministrei patarinės už melagingus parodymus nuteista „darbietė“

Socialinės apsaugos ir darbo ministrės Algimantos Pabedinskienės patarėja tapo už melagingų parodymų davimą Darbo partijos byloje nuteista Giedrė Vitienė.

Ji kuruos šeimos politikos, jaunimo, socialinės aprėpties ir socialinio draudimo sritis, skelbiama ministerijos tinklalapyje.

G. Vitienė 2009 metų gegužę pripažinta kalta, kad būdama liudytoja Darbo partijos apgaulingos buhalterinės apskaitos tvarkymo byloje, padarė nusikaltimą - davė melagingus parodymus minėtoje byloje. Vilniaus miesto 2 apylinkės teismas jai tada skyrė 3750 litų baudą.

Per ikiteisminį tyrimą G. Vitienė teigė negalinti prisiminti, kad ji pasirašė prokurorų parodytus buhalterinius dokumentus. Tą patį ji pareiškė ir per pakartotinę apklausą, todėl buvo paskirta psichiatrinė ekspertizė, kuri jokių G. Vitienės atminties sutrikimų nenustatė. Kasos išlaidų orderius ištyrę ekspertai nustatė, kad juos užpildė ir pasirašė G. Vitienė, todėl šiai buvo iškelta baudžiamoji byla.

Naujoji patarėja buvo Seimo narės Loretos Graužinienės padėjėja. Ji darbą ministerijoje pradėjo praėjusios savaitės pabaigoje.

Antradienį darbą pradėjo dirbti kita A. Pabedinskienės patarėja - buvusi Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja Danguolė Juozapavičienė.  Ji bus atsakinga už Europos Sąjungos struktūrinės paramos, užimtumo ir darbo sritis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Temide.

Temide. portretas
O tokiu nusikalteliu jiems ir reikia.jus manote,kad darbieciai atejo darbo dirbti.jie atejo tik griauti.Darbo partijavisa teisti ir sodinti,o kitus maziau nusikaltusius paleisti

premjeras

premjeras portretas
parasykit nors vieno ''saziningo politiko'' ,uzimancio auksteni posta ,pavarde...visos partijos vienodos , tik darbieciai nebijojo pasakyt to, ka kiti tik tarp saves papletkavoja...saunuoliai,sujudinot korupcijos lopsi-seima!

Klaipėdietis

Klaipėdietis portretas
O nenuteisti vagys sėdintys seime geresni?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių