Ministrė: svarstomos papildomos pagalbos priemonės senjorams pasiskiepyti

Svarstoma papildoma pagalba senjorams, kad jiems būtų lengviau atvykti pasiskiepyti nuo COVID-19, sako socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė.

„Kalbėję esame su socialines paslaugas teikiančiais skyriais, kad turėtume inicijuoti papildomą pagalbą tiek tų žmonių švietimui, tiek, esant poreikiui, papildomai logistikai, kad jie galėtų šitą skiepą gauti. Tikrai galvojame, kad tai yra svarbu daryti“, – spaudos konferencijoje ketvirtadienį sakė ministrė.

Ministerijai pavaldžiose globos įstaigose, pasak M. Navickienės, vakcinacija vyksta „pakankamai sklandžiai ir sėkmingai“, šiuo metu jose vakcinuojama antruoju skiepu.

Turėtume inicijuoti papildomą pagalbą tiek tų žmonių švietimui, tiek, esant poreikiui, papildomai logistikai, kad jie galėtų šitą skiepą gauti.

„Papildomų didėjančių židinių ar susirgimų nefiksuojame“, – sakė ji.

Be to, pasak M. Navickienės, mažėja neapsisprendusiųjų skaičius ir daugiau žmonių išreiškia norą būti vakcinuoti.

Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, šią savaitę skiepyti vyriausius savo gyventojus turėtų pradėti daugiau kaip pusė Lietuvos savivaldybių, tarp jų – didieji miestai. Visose savivaldybėse 80-ies ir vyresnių senjorų vakcinacija prasidės ateinančią savaitę.

Pagal atnaujintą vakcinacijos planą, kovą numatyta pradėti skiepyti visus, vyresnius nei 65-erių gyventojus, taip pat sergančiuosius lėtinėmis ligomis. Masinė gyventojų vakcinacija turėtų būti pradėta balandį.

Statistikos departamento duomenimis, šiuo metu pirmąja COVID-19 vakcinos doze paskiepyti 106 tūkst. 894 žmonės, abiem dozėmis – 58 tūkst. 988.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pensininkė

pensininkė portretas
vieno skiepo užtenka visam gyvenimui, kitų skiepų reikia kas metai o kaip su covido skiepu ar jo reikės kas pusmetį apie tuos skiepus nieko aiškaus ir tikslaus tik skiepykitės ir jei po skiepo blogai jausitės tuo gėriau

Vytautas

Vytautas portretas
Paskaičius komentarus, susidaro įspūdis, kad gyvenu debilu šalyje. Skiepai nuo slogos, polimiolito, covid-19 ir kiti neša tik naudą. Manau, kad ir pasaulio žmonės supranta jų reikšme ir drąsiai skiepijasi. Tik mūsų atsilikusi liaudis prigalvoja įvairių nesamonių.

uzsiknisk

uzsiknisk portretas
su savo brudu pati sau leiskis ir stipk senjoras 90m
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių