Ministrė: svarbu ne universitetų skaičius, o studijų kokybė

  • Teksto dydis:

Laidoje „Dėmesio centre“ apie siūlomą aukštojo mokslo pertvarką diskutavo švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė, Lietuvos pramoninkų konfederacijos prezidentas Robertas Dargis ir Žinių ekonomikos forumo vadovas Arminas Varanauskas.

„Mūsų tikslas yra stiprinti studijų kokybę“, – sakė ministrė J. Petrauskienė. Jos teigimu, svarbu ne universitetų skaičius ir jų pavadinimai. Jeigu pasiūlymai sėkmingai bus įgyvendinami, jau nuo 2018 m. numatoma įvesti nemokamas bakalauro studijas.

R. Dargis įsitikinęs, kad sprendimai, kokia bus aukštojo mokslo sistema, bus priimama Seime.

„Reikia tvarkyti sistemą, nes ji nebetvari“, – teigė Lietuvos pramoninkų konfederacijos prezidentas.

A. Varanauskas teigė, kad politinė valia pokyčiams yra pribrendusi.

„Mano galva, turėtų laimėti skaičiai, o ne emocijos“, – kalbėjo Žinių ekonomikos forumo vadovas, atsakydamas į laidos vedėjo Edmundo Jakilaičio klausimą apie „mūšį“, kuris kils svarstant projektą Seime.

Plačiau apie tai – laidos vaizdo įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

P.Morkūnas

P.Morkūnas portretas
Prima į aukštąsias su balu ,,3". Ką tai reiškia? Ogi surašiau į 2016 m. balų skaičiuoklę: egzaminų visur balą 30 (tai kuolas su pliusu penkiabalėje, kai mokiausi aš) ir mokyklos balus visur ,,3" (irgi kuolas su pliusu penkiabalėje).Ir balų skaičiuoklė išvedė vidutinį balą ,,3".....kai mokiausi- su tokiu balu nekeldavo į kitą klasę. Kaip galima tokius išmokyti aukštosios matematikos ar braižomosios geometrijos? JAV universitetai priima maždaug su balu ,,8" (prilyginant mūsų sistemai)

Stanislovas

Stanislovas portretas
Ar reikia kokybiškų mokslų išvykusiems absolventams į užsienį bliudus plauti? :)

:)

:) portretas
200 mln. ES eurų "reformos" pradžiai - neblogai.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių