Ministerija: ar nušalinti J. Milių, turės nuspręsti prokurorai

  • Teksto dydis:

Prokurorai turės nuspręsti, ar nušalinti nuo pareigų Veterinarijos tarnybos vadovą Joną Milių, kuriam pareikšti įtarimai piktnaudžiavus tarnyba, pareiškė Žemės ūkio ministerija.

Ketvirtadienį ministrė Virginija Baltraitienė aiškino, jog penktadienį dėl J.Miliaus nušalinimo nuspręs, pasitarusi su teisininkais ir STT.

„Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktorius J. Milius yra Vyriausybės įstaigos vadovas, valstybės pareigūnas, kurį žemės ūkio ministro teikimu ketveriems metams priima į pareigas ir atleidžia Vyriausybė. Taigi, dėl jo nušalinimo nuo pareigų turi spręsti Vyriausybė ir premjeras. Tačiau sprendimas dėl J.Miliaus nušalinimo gali būti priimamas, tik gavus turinčios įgaliojimus nušalinti institucijos įpareigojimą - šiuo atveju esant prokuroro prašymui ikiteisminio tyrimo teisėjo sprendimu“, - rašoma ministerijos pranešime.

V. Baltraitienė ketvirtadienį BNS sakė, jog ketina tartis su STT vadovu ir spręsti, ar siūlyti premjerui nušalinti nuo pareigų J. Milių.

Ministrė ketvirtadienį nesiryžo vertinti J.Miliui pareikštų kaltinimų, nes sakė neturinti visos informacijos.

STT ketvirtadienį vakare pareiškė įtarimus J. Miliui dėl piktnaudžiavimo tarnyba. Kratos taip pat atliktos Seimo nario P.Gražulio namuose ir darbo vietoje Seime, taip pat - su jo šeimos verslu siejamoje Kauno bendrovėje „Judex“, jos gamybinėse patalpose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kodel taip ilgai dirba

kodel taip ilgai dirba portretas
tokiose pareigose kaip dirba milius turi vadovai keistis.negali taip ilgai dirbti nes susidaro draugu pazystamu daug kuriu netikrina.kaip draugo darba tikrinsi.kitas vadovas bus naujas jis stengsis gerai dirbt.gal nebijosim pirkt koldunu ir kitokiu produktu.nauji visada gerai dirba

DRAUGAI 2NUOTRAUKOJE

DRAUGAI 2NUOTRAUKOJE portretas
MILIUS IR BALTRAITIENE KAZKUR SKAICIAU MOKESI AUKSTOJOJ KARTU.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių