Ministrė Afganistane netikėtai aplankė Lietuvos karius

Lietuvos krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė atvyko vizito į Afganistaną, kur tarnauja keli šimtai Lietuvos karių.

Ministrės vadovaujama delegacija antradienio rytą nusileido Kabulo oro uoste. Apie vizitą dėl saugumo iš anksto skelbta nebuvo.

R. Juknevičienė vizito metu susitiks su Afganistano finansų ministru Hazratu Omaru Zakhilwalu, Goro provincijos gubernatoriumi Sayedu Anwaru Rahmati, aukšto rango NATO ir Jungtinių Valstijų kariškiais, pranešė Krašto apsaugos ministerija (KAM).

„Susitikimuose planuojama aptarti Lietuvos vadovaujamos Goro provincijos atkūrimo grupės stovyklos perdavimo Afganistano institucijoms planus, informuoti apie Lietuvos planus perduoti atsakomybę už šalies saugumą vietos saugumo pajėgoms ir baigti Goro provincijos atkūrimo grupės veiklą iki 2013 metų pabaigos“, - rašoma KAM pranešime.

Neseniai buvo paskelbta, jog artimiausiu metu Vyriausybei bus pateiktas nutarimo projektas dėl Lietuvos karių pasitraukimo iš Afganistano Goro provincijos ir šios provincijos atkūrimo grupės uždarymo iki 2013 metų pabaigos.

Tačiau net ir išvedus išvedus karius iš Goro, misijoje Afganistane ir toliau liks Lietuvos specialiųjų operacijų pajėgos, Oro pajėgų patarėjų grupė, Lietuvos specialiosios misijos apsaugos grupė, nacionalinės paramos elemento (logistikos) kariai ir keli štabo karininkai.
Lietuvos vadovaujama Goro provincijos atkūrimo grupė veikia nuo 2005 metų. Šiuo metu Afganistane iš viso tarnauja apie 260 Lietuvos karių. Paprastai pamainą Gore sudaro apie 150 kariškių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tikekimes

tikekimes portretas
kad is ten daugiau negris,tik kaip krovinis 300

rinkimai

rinkimai portretas
rinkimai,rinkimai

aitvaras

aitvaras portretas
Lietuvos vyrisusybės vadovaujama Goro provincijos okupacijos grupė veikia nuo 2005 metų. Šiuo metu Afganistane iš viso tarnauja apie 260 Lietuvos karių. Paprastai pamainą Gore sudaro apie 150 kariškių. Geriausių ir protingiausių, sveikiausių ir drasiausių mūsų brolių ir vaikų, vyrų ir merginų bei žmonų palikusių savo vyrus ir vaikus gina ,,taika,, azijoje užsieniyje. Siūlome paimti kekšes kriminalinius nusikalstėlius ir vagis politikus tegul parodo savo drasa Afganistane Lietuvos krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė atvyko vizito į Afganistaną, kur tarnauja keli šimtai Lietuvos karių
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių