Ministras R.Palaitis - už pirmalaikius rinkimus

Prezidentei Daliai Grybauskaitei nepalaiminus vidaus reikalų ministro Raimundo Palaičio atstatydinimo, šis sako, kad palaiko Seimo pirmininkės Irenos Degutienės siūlymą vasarą surengti pirmalaikius rinkimus.

„Tai dar ir štai dėl tokios priežasties - tiesiog kai yra konstruojamas valstybės biudžetas, naujai išrinkta valdžia ateina ant senosios sukonstruoto biudžeto ir yra labai trumpas laiko tarpas viską pakeisti. Tai jeigu vasaros pradžioje arba pavasarį vyktų rinkimai, tai būtų sveika ir ta prasme“, - pirmadienį sakė ministras.

Jis sakė, kad ateinančiuose Seimo rinkimuose dalyvaus. Ministras taip pat aškino, esą konservatoriai per anksti pradėjo rudenį planuojamų eilinių Seimo rinkimų kampaniją.

„Aš manau, kad iš tikrųjų matosi artėjantys rinkimai ir kartais šiek tiek karštligiškai reaguojama į vienus ar kitus dalykus“, - spaudos konferencijoje pirmadienį dėstė ministras.

Jis kartojo nematantis reikalo teikti atsistatydinimo pareiškimo, nes laiko savo sprendimus teisėtais bei teisingais ir paragino koalicijos partnerius konservatorius nurimti.

„Aš kviesčiau konservatorius nurimti, nes iš tikrųjų pusė metų liko, pavasario sesijoje, rudens sesijoje ateinančioje yra ne tik rinkimai, tačiau yra pakankamai svarbūs Lietuvai įstatymų projektai. Reikėtų geriau susikoncentruoti ties šitais įstatymų projektais, o ne užsiiminėti priešrinkiminėm kovom“, - dėstė ministras, kurį premjeras Andrius Kubilius prezidentei siūlė atleisti, bet ši tokio teikimo nepatenkino.

R.Palaitis aiškino, kad galėtų toliau dirbti premjero A.Kubiliaus Vyriausybėje - esą santykiai yra darbiniai ir jiems tęstis nėra kliūčių.

„Tai yra grynai darbiniai santykiai, tai nėra anekdotų sakymas ar alaus gėrimas“, - perspektyvas dirbti su juo nepasitikinčiu premjeru vertino R.Palaitis.

Jis sakė nenorintis prognozuoti galimos interpeliacijos jam baigties ir pakartojo, kad liberalcentristai ir jis pats asmeniškai pasiryžę toliau dirbti valdančiojoje koalicijoje.

Seimo pirmininkė I.Degutienė siūlo vasarą rengti pirmalaikius Seimo rinkimus. Taip parlamento vadovė komentavo prezidentės sprendimą netenkinti premjero A.Kubiliaus teikimo iš pareigų atleisti R.Palaitį.
Vidaus reikalų ministrą poste prieš premjero valią palikusi prezidentė D.Grybauskaitė pareiškė, kad Vyriausybė pati turi apsipręsti, ar nori dirbti toliau. „Nedalyvausiu koalicijos partnerių priešrinkiminiuose apsistumdymuose“, - sakė ji.

Prezidentė teigė mananti, kad valdančioji koalicija ir Vyriausybė turėti dirbti iki kadencijos pabaigos ir pabrėžė strateginiais klausimais palaikanti valdančiuosius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vaizdelis

vaizdelis portretas
kad jau pasiruoses pats atsisveikinti ..........

valerija

valerija portretas
Kas tas Palaitis ir ko jis taip "pasikele",

Atsakimas

Atsakimas portretas
Todėl pasikėlė kad pavasaris
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių