Ministras: norime oficialiai su komisija peržiūrėti P.Gražulio sulaikymo įrašus

  • Teksto dydis:

Vidaus reikalų ministras "tvarkietis" Dailis Alfonsas Barakauskas sako norintis oficialiai su komisija peržiūrėti partiečio Seimo nario Petro Gražulio sulaikymo įrašus.

"Jūs atidarykite žiniasklaidą, pažiūrėkite įrašus, mes norime pasižiūrėti, kaip atrodo tie įrašai, oficialiai su komisija, tokią teisę turi kiekvienas Lietuvos pilietis. Jūsų klausimas, man dar gulint ligoninėj, esant atostogose, yra nekorektiškas", - BNS antradienį sakė D.A.Barakauskas, paklaustasm ar partijos vadovo prašymu pradėtas tyrimas dėl partijos frakcijos seniūno sulaikymo nekelia abejonių dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi.

"Aš visgi laikysiuos principo, kad viskas turi būt pagal įstatymus, bet kuris Lietuvos pilietis gali kreiptis, yra prašymas ir iš pono P.Gražulio", - sakė ministras apie ministerijos sprendimą pradėti tyrimą dėl "tvarkiečių" frakcijos seniūno Seime P.Gražulio sulaikymo prieš homoseksualių asmenų eitynes.

VRM antradienį pranešė pradėjusi tyrimą dėl P.Gražulio sulaikymo, sakydama, kad tyrimu "siekiama nustatyti incidento tarp Seimo nario P.Gražulio ir policijos pareigūnų, kuris įvyko liepos 27 dieną Lietuvos gėjų lygos organizuotų eitynių "Už lygybę" metu, aplinkybes". Pasak ministerijos pranešimo, šio tyrimo išvadų pagrindu būtų sprendžiamas klausimas dėl tarnybinio patikrinimo inicijavimo.

Ministerijos pranešime patvirtinama, kad tyrimą VRM pradėjo partijos "Tvarka ir teisingumas" pirmininko Rolando Pakso kreipimosi į ministrą D.A.Barakauską pagrindu. "Juo bus siekiama kaip galima tiksliau nustatyti incidento aplinkybes, taip pat, ar policijos pareigūnų veiksmuose esama tarnybinio nusižengimo požymių", - rašoma pranešime.

Prieš homoseksualų eitynes Vilniuje liepos 27 dieną P.Gražulis buvo sulaikytas, kai su šių eitynių priešininkais bandė prasibrauti pro policininkų užkardą. Seimo narys buvo įsodintas į policijos automobilį ir išgabentas.

P.Gražuliui skirta 200 litų bauda už tai, kad jis renginio metu Gedimino prospekte perėjo specialią policijos nutiestą "Stop" juostą.

Be skiros baudos P.Gražuliui surašyti dar du administracinės teisės pažeidimų protokolai - dėl pasipriešinimo pareigūnams ir jų reikalavimų nevykdymo. Už tai gresia ne tik bauda, bet ir iki 30 parų areštas. Šias bylas būtų galima nagrinėti tik tuo atveju, jei Seimas panaikintų P.Gražulio teisinę neliečiamybę.

Parlamentaras eitynėse pats jaučiasi nukentėjęs. Jis apsilankė pas teismo ekspertus, kad šie nustatytų, ar sulaikomas jis nebuvo sužalotas policininkų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kas perdaug tas nesveika

kas perdaug tas nesveika portretas
DVI SEKUNDES GAUSITE TO IRASO ,TURI RIMTIEMS VYRAMS UZTEKTI .

Naglis Puteikis

Naglis Puteikis portretas
Dvigubi VRM standartai vienus nešioja, kitus primuša ir užmuša:kai įkišę į policijos automobilio bagažinę uždusino nepasipriešinusį policijai G.Beresnevičių, kai užmušė nesipriešinusį futbolo sirgalių Lučiūną, kai atmušė inkstą nesipriešinusiam Miščiokaičiui, kai pasiuntė į komą 72 metų močiutę Agotą Ramanauskienę, kai daužė parverstam ant žemės negalinčiam pasipriešinti vyrui per Garliavos šturmą su pompinio šautuvo buože į lyties organus, tai VRM nieko netiria ir netirs. Aišku, kad P.Gražulį policija laikė ant žemės 15 min, po to demonstratyviai pernešė į kitą vietą, kur vėl paguldė ant šaligatvio 10 min.tyčia - tam, kad pažemintų, paniekintų, išjuoktų. Bet bent jau neužmušė, nesudaužė negrįžtamai inksto, nepavogė laikrodžio, nepasiuntė į komą ir nedaužė su buože į tarpukojį.Bet kokiu atveju prašom ištirti visus šiuos atvejus, kai policininkai tyčia žalojo, dusino, apvaginėjo mušė jiems negalinčius pasipriešinti žymiai už juos silpnesnius žmones ir tie policininkai-sadistai toliau.

VLADIMIR

VLADIMIR portretas
TVARKA BUS
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių