Ministras iškėlė drausmės bylą antstoliui

Kai kurie antstoliai dirbdami daro įvairių pažeidimų. Teisingumo ministras Petras Baguška neseniai iškėlė drausmės bylą antstoliui Albinui Zenkevičiui.

Rugsėjo pradžioje atlikus neeilinį A.Zenkevičiaus darbo organizavimo patikrinimą antstolio darbe rasta pažeidimų – nustatyta, kad jis nesilaiko dokumentams keliamų teisės aktų reikalavimų, kai rengia anstolio dokumentus vykdomosiose bylose.

Pasak teisingumo ministerijos, patikrinimą nuspręsta atlikti, kai buvo gautas vieno gyventojo prašymas įvertinti antstolio veiksmus. Prašyme nurodyta, kad A.Zenkevičius asmeniškai nepasirašo antstolio patvarkymų, o surašytuose patvarkymuose uždeda savo parašo antspaudą ir taip nusižengia įstatymų nustatytai tvarkai.

Rugsėjo pradžioje buvo atliktas neeilinis antstolio A.Zenkevičiaus darbo organizavimo patikrinimas, kuriuo buvo siekiama išsiaiškinti, ar A.Zenkevičius, rengdamas antstolio dokumentus vykdomosiose bylose, laikosi teisės aktų reikalavimų, keliamų tokiems dokumentams rengti. Per patikrinimą buvo nustatyta, kad iš 30 vykdomųjų bylų 21-oje yra įvairių pažeidimų.

A.Zenkevičius dirba Klaipėdos, Palangos miestų, bei Klaipėdos ir Kretingos rajonų apylinkių teismų veiklos teritorijose. Drausmės bylą ministras jam iškėlė pirmadienį.


Šiame straipsnyje: Zenkevičiusbyla

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių