Ministras aptarė žurnalistų saugumą su ESBO atstovu žiniasklaidos laisvei H. Desiru

  • Teksto dydis:

Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) Ministrų Tarybos susitikimo paraštėse ketvirtadienį įvykusiame užsienio reikalų ministro Lino Linkevičiaus ir ESBO atstovo žiniasklaidos laisvei Harlemo Desiro susitikime išsakyta Lietuvos parama atstovo veiklai, aptartos melagingos informacijos keliamos problemos ir jų sprendimo būdai, ypač susiję su visuomenės įtraukimu.

H. Desiras dėkojo Lietuvai už įsitraukimą ginant žiniasklaidos laisvę, ypač už ESBO neformalios žurnalistų saugumo draugų grupės inicijavimą.

Pagal pranešimą, ministras ir ESBO atstovas žiniasklaidos laisvei aptarė tarptautinius visuomeninio transliuotojo standartus ir priežiūros institucijos nepriklausomumo kriterijus. Atstovas pažadėjo pasidalinti tarptautinės gerosios praktikos pavyzdžiais. Organizacijai žinoma situacija Lietuvoje, susijusi su visuomeniniu transliuotoju, ji atidžiai stebi, kad žiniasklaida veiktų nepriklausomai ir būtų apsaugota nuo politinės įtakos.

H. Desiras paminėjo, kad 2019 metais jo biuras pristatys trečiąjį ESBO žurnalistų saugumo gairių leidimą. Šios gairės pirmą kartą parengtos Lietuvos pirmininkavimo ESBO metu 2011 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių