Ministrai Rukloje susipažino su krašto apsaugos sistemos investicijomis ir grėsmėmis

Išvažiuojamajame posėdyje Rukloje penktadienį dalyvavę ministrai lankėsi kariuomenės daliniuose, kur susipažino su krašto apsaugos sistemos investicijomis ir grėsmėmis.

Krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis BNS sakė, kad Ministrų kabinetui norėta „parodyti, kuo gyvena krašto apsaugos sistema, konkrečiai kariuomenė“.

„Buvo pabrėžti bendrieji dalykai, pristatytos planuojamos investicijos į ginkluotę, infrastruktūrą, žmones“, - teigė ministras.

Jis sakė, kad 2018 ir 2019 metai krašto apsaugos sistemai bus sunkūs dėl gausybės vykdomų ginkluotės įsigijimų, nors gynybos finansavimas tuomet jau turėtų siekti daugiau nei 2 proc. bendrojo vidaus produkto.

Be to, Krašto apsaugos ministerija investuos ir į dviejų batalionų kūrimą šalies Vakaruose, pradės statyti karinę bazę netoli Vilniaus esančiose Rokantiškėse. Taip pat planuojama didinti socialines garantijas kariams.

R.Karoblis teigė, jog ministrai Rukloje taip pat buvo supažindinti su grėsmėmis nacionaliniam saugumui.

„Už saugumą turi atsakyti ne tik krašto apsaugos sistema, prezidentė ar premjeras, bet ir visa Vyriausybė“, - sakė ministras.

Po posėdžio Ministrų kabineto nariai važiavo į Gaižiūnų poligoną, kur vyko tarptautinių pratybų „Geležinis vilkas“ uždarymo ceremonija.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių