Ministrai mokysis labiau pasitikėti savimi

Lietuvai rengiantis pirmininkauti Europos Sąjungos (ES) Tarybai, politikai ir valstybės tarnautojai kimba į mokslus.

Užsienio reikalų ministerijos atstovų teigimu, mokymai organizuojami, nes ministrai ir svarbias pareigas einantys valstybės tarnautojai privalo susipažinti su ES darbo tvarka, mokėti sudaryti darbotvarkes, pirmininkauti posėdžiams. Esą svarbus ir neformalus darbas, nes į pirmininkaujančią šalį visi kreipiasi su savo problemomis, prašydami ieškoti kompromisinių sprendimų - rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.

Pasak URM Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai atstovės spaudai Rasos Jakilaitienės, pirmininkavimo įgūdžius politikai ir valdininkai ugdys individualiai, pagal atskirai su kiekvienu suderintą programą. Preliminariai planuojama mokyti iki 40 asmenų.

„Per mokymus aukšto rango valstybės tarnautojams ir politikams suteikiamos žinios apie ES, jos institucijas, taip pat sprendimų priėmimą ES. Mokymai yra priderinti prie ministrų vizitų Briuselyje ir aukšto rango valstybės tarnautojų bei politikų darbotvarkės Lietuvoje“, - aiškino ji.

Aplinkos ministras Valentinas Mazuronis teigė, kad pasisako už mokymąsi, tačiau nori tik išties naudingų dalykų.

„Šiandieninė mano darbotvarkė yra tokia įtempta, kad norėčiau mokytis koncentruotai ir tik dalykų, kurie man duotų realios naudos. Kitaip būčiau linkęs tai atidėti senatvei“, - sakė V. Mazuronis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

JA

JA portretas
Kol kas patebimi du ministrai, tai Mazuronis ir Andriukaitis.Tik ar bus iš to naudos ?

vidma

vidma  portretas
Beveik per vielu mokitis .Viska ka galejot supesot jau spesot .Aciu jums uz toki darba lietuvaj

seneli

seneli portretas
mokytis reikejo pries 40-50 metu.Dabar dirbt reikia.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių