Ministerijos prašymu STT tikrina ULAC dokumentus

Sveikatos apsaugos ministerijos prašymu Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) tikrina Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) dokumentus.

Kaip BNS nurodė STT atstovė spaudai Renata Endružytė, tarnybos pareigūnai dalį dokumentų iš ULAC paėmė ketvirtadienį.

„Gavus SAM kreipimąsi dėl portale 15min.lt pateiktos informacijos, vakar STT pareigūnai paėmė iš ULAC dokumentus, kurie reikalingi tikslinant aplinkybes, įvardintas kreipimesi“, – sakė R. Endružytė.

STT atstovė pabrėžė, kad ikiteisminis tyrimas nėra atliekamas, tai nėra procesinė prievartos priemonė – krata ar dokumentų poėmis. Ji neatmetė, kad patikrinus dokumentus, toliau tikslinant aplinkybes administracine tvarka gali būti apklausiami ir ULAC darbuotojai.

Ministerija į tarnybą kreipėsi po 15min.lt publikacijos, kuriohe buvęs ULAC darbuotojas Kęstutis Rudaitis „Dokumentikos namams“ teigė, jog tuo metu, kai dirbo centre, jo vadovas Saulius Čaplinskas vertė darbuotojus klastoti viešųjų pirkimų dokumentus.

Ministras Aurelijus Veryga praėjusią savaitę sakė, kad žada spręsti dėl S. Čaplinsko tinkamumo eiti pareigas, kai baigsis jo nedarbingumas.

Dėl S. Čaplinsko galimybių tęsti darbą klausimas iškilo portalui delfi.lt paviešinus „Dokumentikos namų“ filmavimo grupės užfiksuotus S. Čaplinsko kontroversiškus pasisakymus apie infekuotuosius ŽIV.

S. Čaplinskas portalui delfi.lt teigė norėjęs atskleisti visuomenės požiūrį ir sakė, kad frazės ištrauktos iš konteksto, tačiau atsiprašė už netinkamą palyginimą. Paviešinus šią istoriją, S. Čaplinskas buvo nepasiekiamas ir kitą dieną pasiėmė nedarbingumo pažymėjimą dėl ligos, jis pratęstas iki antradienio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių