Ministerija skirs papildomą paramą studijoms dar 10-čiai baltarusių

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos (ŠMSM) sprendimu paramą studijoms galės gauti dar dešimt baltarusių – iš viso ji numatyta 110-čiai Baltarusijos piliečių.

Kaip pranešė ministerija, ministras Algirdas Monkevičius pasirašė įsakymą, kad finansavimą studijoms galėtų gauti daugiau baltarusių studentų, kurių priėmimo rezultatai atitinka kriterijus.

„Skirdami paramą studijoms Lietuvoje solidarizuojamės su Baltarusijos žmonėms šiuo jiems sudėtingu metu. Didesnis baltarusių studentų paraiškų skaičius rodo, kad tokia pagalba jiems svarbi ir reikalinga“, – sako švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius.

Parama skiriama Baltarusijos piliečiams, priimtiems studijuoti į Lietuvos aukštųjų mokyklų nefinansuojamas studijų vietas visam bakalauro ar vientisųjų studijų laikotarpiui.

Teikiant paramą, bus konkurso tvarka atsižvelgta į studentų priėmimo į aukštąsias mokyklas rezultatus.

Ši parama yra Vyriausybės patvirtinto plano Baltarusijos žmonėms dalis dėl nestabilios politinės situacijos šalyje, represijų prieš piliečius. Įvairūs palengvinimai ir pagalba numatyta studentams, persikeliančioms informacinių technologijų įmonėms ir šios srities darbuotojams, atvykstantiems dėl humanitarinių priežasčių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Issigimelei tautos naikintojai as nekenciu tokios valdzios kuri naikina musu ateiti!

Nuo kada?

Nuo kada? portretas
Nuo kada Baltarusijos piliečiai Lietuvoje tapo svarbesni už Lietuvos piliečius, kurie čia gimė ir augo, kurie čia moka visus mokesčius? Tai tikriausia diskriminacija tautybės pagrindu. Kur žiūri Lygių galimybių kontrolierė? Ar ji veikia dvigubais standartais? Gal Lietuvos piliečiams dabar reikia važiuoti nemokamai studijuoti į Baltarusiją? Padarykit mainus, jeigu jau taip elgiatės.

Nigga

Nigga portretas
Augins 5 kolona ir diversantus kad griaut nepriklausoma klestinčią Baltarusija
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių