Ministerija sieks, kad pigtų neišmokėtų pensijų paveldėjimo dokumentų tvarkymas

  • Teksto dydis:

Teisingumo ministerija pradėjo derybas su Lietuvos notarų rūmais, siekdama mažinti pensijų kompensacijų paveldėjimo dokumentų tvarkymo išlaidas.

„Ministerija įkainių už notarų paslaugas negali mažinti savavališkai, todėl pradėjo derybas su Lietuvos notarų rūmais“, - BNS penktadienį sakė teisingumo ministro Juozo Bernatonio patarėjas viešiesiems ryšiams Sergejus Tichomirovas.

„Tikrai sprendimą rasime. Įkainiai už notarų paslaugas keičiami ministro įsakymu, tačiau ministras turi suderinti pozicijas su Lietuvos notarų rūmais“, - pridūrė jis.

Lietuvos notarų rūmų atstovas viešiesiems ryšiams Aleksandras Matonis BNS informavo, kad teisingumo ministras J.Bernatonis ir rūmų prezidentas Marius Stračkaitis deryboms susitiks pirmadienį.

„Esame pasirengę dialogui, esame pasirengę išklausyti ministro ir surasti kompromisą bei sprendimą, kuris tenkintų mūsų valstybės piliečius“, - kalbėjo A.Matonis.

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė ketvirtadienį kreipėsi į Teisingumo ministeriją su prašymu sumažinti kompensacijų paveldėjimų dokumentų tvarkymo išlaidas

Kaip ketvirtadienį rašė „Lietuvos žinios“, dalis sumažintų pensijų kompensacijas paveldėjusių asmenų už notarų paslaugas turi sumokėti beveik pusę sumos.

„Sodros" duomenimis, sumažintų pensijų kompensavimo įstatymo Lietuvoje nesulaukė 167 tūkst. pensininkų - jie mirė iki 2014 metų gegužės 22 dienos, kai įstatymas įsigaliojo. Teisininku išaiškinimu, šių mirusių pensininkų artimiesiems kompensacijos nepriklauso.

Po 2014-ųjų gegužės 22-osios iš viso mirė apie 12 tūkst. pensininkų, jiems priklausė iki 100 litų kompensacijos ir iš viso neišmokėta apie 3,47 mln. eurų (12 mln. litų).



NAUJAUSI KOMENTARAI

airas

airas portretas
atiduokit pensija kur nusavinot is mirusiu ne savo istatymus priiminekit vagiu saika,taip ta zmogu engiat,slykstu

airas

airas portretas
atiduokit pensija kur nusavinot is mirusiu ne savo istatymus priiminekit vagiu saika,taip ta zmogu engiat,slykstu

Patriotė, buvusi

Patriotė, buvusi portretas
Mūsų valdžia daro viską , kad tik paprastam Lietuvos žmogui būtų kuo blogiau ir kad Jis pasiėmęs savo penkis daiktus kuo greičiau iš jos spruktų. Kartais, per neatsargumą, ima ir sukurpia kokį visai neblogą įstatymą, tačiau tada valdininkėliai arba darbdavėliai jį taip giliai paslepia, kad net buvę KKB-istai jo nesurastų, o ką jau kalbėti apie paparastą Lietuvos būrą- kalbu iš asmeninės patirties.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių