Ministerija ir mokytojai tarsis dėl pataisų

Aukštaitijos švietimo darbuotojų profesinių sąjungų susivienijimo nariams išreiškus nepasitenkinimą dėl siūlomų Švietimo įstatymo pataisų, Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM) ketvirtadienį inicijuoja konsultacijas su mokytojų atstovais.

Pasak Aukštaitijos mokytojų profsąjungos pranešimo, pedagogų susivienijimo narius ministerijos pateiktuose siūlymuose labiausiai neramina didėjantis mokytojams priskiriamų pareigų skaičius, naikinama mokyklos savivalda, suteikiama galimybė mokyklose dirbti asmenims, neturintiems pedagogo kvalifikacijos, gimnazijų ir vidurinių mokyklų atskyrimai, sudarantys prielaidas elitinių mokyklų atsiradimui.

Profesinės sąjungos nariai įsitikinę, kad tokios pataisos ne tik neišspręs įsisenėjusių švietimo sistemos problemų, tačiau esą dar labiau gilins esamą krizę.

ŠMM sekretoriaus Alvydo Puodžiuko teigimu, konsultacijų metu su mokytojų atstovais bus bandoma susitarti dėl bendros pozicijos Švietimo įstatymo pataisų klausimu.

Ministerijos inicijuotos Švietimo įstatymo pataisos šiuo metu yra pateiktos Vyriausybei, o ministrų kabinetui patvirtinus jas svarstytų Seimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių