Minint Medininkų žudynes rengiamas estafetinis bėgimas

Minint 21-ąsias Medininkų žudynių metines, šeštadienį rengiamas tradicinis estafetinis bėgimas „Medininkai–Vilnius“.

Estafetinio bėgimo tikslas – pagerbti Medininkuose nužudytų muitinės, policijos ir Valstybės sienos apsaugos pareigūnų atminimą. Minėdami skaudžią mūsų tautos istorijos dieną, bėgimo dalyviai susirenka iš įvairių Lietuvos kampelių. Prie jų prisijungia ir žuvusiųjų pareigūnų vaikai.

Bėgimo dalyviai iš pradžių nuo 8 val. iki 10.30 val. bus registruojami Vilniaus kultūros, pramogų ir sporto rūmuose, vėliau jie bus vežami į Medininkų kelio postą prie memorialo žuvusiems.

Pats bėgimas startuos vidurdienį, po pusantros valandos finišas numatytas prie Antakalnio kapinių Vilniuje. Čia ant kapų žuvusiems už Lietuvos laisvę bus padėta iš Medininkų atnešta žemė, gėlių.

15.30 val. Vilniaus kultūros, pramogų ir sporto rūmuose vyks bėgimo nugalėtojų ir prizininkų apdovanojimas.

Šių metų liepos 31 dieną sukanka dvidešimt vieni metai, kai Medininkų pasienio poste buvo nužudyti septyni muitinės, policijos ir Valstybės sienos apsaugos pareigūnai.

Ankstyvą 1991 m. liepos 31-osios rytą Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje per omonininkų išpuolį buvo nušauti septyni muitinės, policijos ir pasienio pareigūnai. Sunkiai sužeistas muitinės pareigūnas Tomas Šernas išgyveno.


Šiame straipsnyje: MedininkaiVilniusbėgimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių