Minimos prezidento A. M. Brazausko mirties metinės

Antakalnio kapinėse pirmadienį paminėtos pirmojo atkurtos Nepriklausomos Lietuvos prezidento Algirdo Mykolo Brazausko šeštosios mirties metinės.

Prezidento atminimą pagerbė šeimos nariai, ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius, Seimo socialdemokratų frakcijos nariai, partijos bičiuliai.

Ministras pirmininkas A. Butkevičius šiandien apsilankė Antakalnio kapinėse ir padėjo gėlių prie prezidento A. M. Brazausko kapo.

„Prezidento A. Brazausko sprendimai telkė ir vienijo visuomenę, jis pasižymėjo išskirtiniu gebėjimu rasti kompromisus. Buvusio Prezidento ir premjero indėlis į tai, ką Lietuva šiandien yra pasiekusi, yra svarus ir neginčijamas. Turime tęsti šios iškilios asmenybės pradėtus darbus stiprinant mūsų šalį ir kuriant žmonių gerovę“, – minėjime sakė A. Butkevičius.

A. Brazauskas –  Nepriklausomybės Akto signataras – baigęs prezidento kadenciją, vadovavo vyriausybei, o sovietmečiu ėjo Lietuvos komunistų partijos Centro komiteto pirmojo sekretoriaus pareigas.

Lietuvos Prezidento pareigas A. M. Brazauskas vykdė 1993–1998 metais, o 2001–2006 metais buvo Vyriausybės vadovu.

A. Brazauskas mirė 2010-ųjų birželio 26-ąją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pREZIDENTAS

pREZIDENTAS portretas
Gerb. Brazauskas buvo is rinktas dauguma , jis yra buvo ir bus Lietuvos Prezidentas. O kupriukas yra buvo ir bus tik kupriukas, todel niekaip negal beretes to atleisti, pagaliau pacios kaltos, matyt mazai ju buvo.Liedami pykti, geriau pagalvokite, kodel, kad ir labai buvo stengtasi, nepraejo, jusu dievukas i prezidentus, neprileidzia ta jusu sventaji landZBERGI zmones, nors tu ka. Dar neaisku koks paminklas bus jusu dievaiciui , kupros neistiesinsi, taip kad lokit ir toliau, o Brazauskas PREZIDENTAS

Susirinko

Susirinko portretas
PROCHODIMCAI...

Tas AMB

Tas AMB portretas
Komunistas ir parsidavėlis
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių