Minima Tarptautinė žmonių su negalia diena

Gruodžio 3-ioji - Tarptautinė žmonių su negalia diena. Šią dieną tarptautine 1992 metais paskelbė Jungtinių Tautų Organizacija.

1983 metais buvo pradėta aktyviai supažindinti plačiąją visuomenę su neįgaliųjų problemomis ir kovoti už tai, kad tokiems žmonėms būtų suteiktos vienodos teisės, sudarytos sąlygos pritapti visuomenėje, kartu būti pilnateisiais jos nariais.

1992-ųjų pabaigoje Jungtinių Tautų Organizacija gruodžio 3-iąją paskelbė Tarptautine žmonių su negalia diena.

Ši diena daugelyje pasaulio šalių, taip pat ir Lietuvoje, minima nuo 1993 metų. Mūsų šalyje gyvena daugiau nei 250 tūkst. žmonių su negalia, tarp jų apie 16 tūkst. vaikų.

Lietuvos policijos eismo priežiūros tarnyba kreipiasi į vairuotojus, prašydama supratimo ir tolerancijos žmonėms su negalia - nestatyti savo transporto priemonių automobilių stovėjimo aikštelių vietose, pažymėtose skiriamuoju ženklu „Neįgalusis“.

Tarnyba, atkreipdama dėmesį į tai, kad vis dar pasitaiko nemažai atvejų, kai vairuotojai nepaiso kelio ženklo 846 „Neįgalieji“ ir horizontaliojo kelio ženklinimo simbolio 1.24 „Neįgalusis“ reikalavimų, šiandien vykdys vairuotojų kontrolę automobilių stovėjimo aikštelėse, esančiose prie prekybos centrų, parduotuvių, valstybės institucijų, kitų įstaigų.

Transporto priemonių vairuotojams, pažeidusiems Kelių eismo taisyklių reikalavimus, bus taikomos administracinio poveikio priemonės.

Primename, kad Kelių eismo taisyklėse konstatuota - eismo dalyvių elgesys grindžiamas savitarpio pagarba ir atsargumu; eismo dalyviai turi mokėti Kelių eismo taisykles ir jų laikytis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių