Metus dirbusioje Energetikos ministerijoje - reorganizacija

Konservatoriaus Arvydo Sekmoko vadovaujama Energetikos ministerija buvo įsteigta mažiau nei prieš metus, bet jos koridoriuose jau siaučia permainų skersvėjai.

Pasirodė, kad ministerijos aparatas - pernelyg gremėzdiškas, rašo dienraštis "Lietuvos rytas". Tačiau ministras, pasak dienraščio, priverstas aiškintis ne tik dėl būsimų kompensacijų atleidžiamiems darbuotojams. Esą kyla įtarimų, kad reorganizacija - priedanga į valdišką tarnybą priimti dar daugiau saviškių.

Planuojama būsima Energetikos ministerijos pertvarka kelia nemažai aistrų. Pavyzdžiui, kandidatas vadovauti būsimajam jungtiniam personalo, protokolo ir komunikacijų skyriui privalės turėti trejų metų darbo privačiame versle patirtį.

Konkurso sąlygas turinti parengti dabar personalo skyriui vadovaujanti Ieva Sakalauskienė į naujas pareigas negalės pretenduoti. Iš Ūkio į Energetikos ministeriją perkelta dirbti valstybės tarnautoja darbo patirties privačiame versle neturi.

A.Sekmokas aiškino "Lietuvos rytui, jog būsimų konkursų sąlygos dar tik rengiamos, bet pripažino, kad pretendentams į reorganizuojamų skyrių vadovus nepakaks vien teisinių žinių.

Ministras įsitikinęs, kad būsimas personalo skyriaus vadovas privalo mokėti dirbti su kolektyvu: "Norint diegti tas vertybes, kurias mes propaguojame, būtina kitokia patirtis".

Paklaustas, kodėl apie tai nebuvo mąstoma iškart, konservatorius kaltę vertė skubai: "Ministeriją reikėjo sukurti labai staigiai, todėl mes pritaikėme standartinę ministerijų struktūrą.Tačiau paaiškėjo, kad dabartinė sistema nėra labai efektyvi".

Bet konservatoriui sunkiau paneigti, kad kai kuriems jo pavaldiniams ministerijos duris atvėrė valdančiosios partijos bilietas.

Pavyzdžiui, atsinaujinančių energijos šaltinių skyriaus vedėjo postą gavo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų prezidiumo narys Gintautas Jakimavičius. Kaip teigia dienraštis, jis į skyriaus vedėjo kėdę atsisėdo dar gerokai prieš konkursą, kurio sąlygos buvo labai palankios konservatorių atstovui

Energetikos ministerija įsteigta 2009 metų sausio 12 d., įregistruota - vasario 25 d.

Praėjusių metų rugsėjo 30 d. ministerijoje buvo 47 darbuotojai. Šiuo metu patvirtintas didžiausias leistinas pareigybių skaičius ministerijoje - 72.

Pernai Energetikos ministerijos darbo užmokesčio fondas siekė 2,6 mln. litų. Dėl nepanaudotų etatų ministerija pernai sutaupė 1,1 mln. litų. Šiemet numatytas ministerijos darbo užmokesčio fondas - 3,2 mln. litų.


Šiame straipsnyje: energetikos ministerijaSekmokas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių