Metų žmogumi gruzinai išrinko V.Adamkų

Prezidentas Valdas Adamkus Gruzijoje išrinktas Metų žmogumi. Antra vieta atiteko Lenkijos lyderiui Lechui Kaczynskiui.

Tai Lietuvos vadovui pranešė trečiadienį Prezidentūroje apsilankę Gruzijos televizijos kanalo „Rustavi-2“ žurnalistai.

„Gruzijos televizija atliko savo žiūrovų apklausą, taip pat žurnalistų apklausą. Klausimas buvo formuluojamas taip: „Kas, Jūsų nuomone, yra labiausiai nusipelnęs Gruzijai praėjusiais metais?“ Apklausa parodė, kad pirmoji vieta atiteko Prezidentui V.Adamkui, antroji - L.Kaczynskiui“, - trečiadienį portalui sakė Prezidento patarėja Rita Grumadaitė.

Ji nurodė, kad pranešti šią naujieną gruzinų žurnalistai specialiai atvyko į Lietuvą. Su Lietuvos vadovu jiems pavyko tik trumpai pasikalbėti.

„Kadangi laiko šiandien buvo labai nedaug, Prezidentas paskyrė jiems 15 minučių, atsakė į du klausimus ir tai buvo palinkėjimai Gruzijos žmonėms“, - tvirtino R.Grumadaitė.

Prezidentas V.Adamkus šiemet daugybę kartų lankėsi Gruzijoje. Lietuvos vadovas konsultavo Gruzijos vadovą Michailą Saakašvilį dėl santykių su Rusija ir ne kartą viešai rėmė šią Pietų Kaukazo valstybę kariniame konflikte su Maskva. Europos Sąjungoje Lietuva laikoma bene didžiausia Gruzijos interesų gynėja ir šios Pietų Kaukazo valstybės užtarėja.

Šiemet lankydamasis Vilniuje Gruzijos Prezidentas Michailas Saakašvilis V.Adamkų pavadino didžiausiu Gruzijos draugu, o Lietuvą - Europos sąžine. 


Šiame straipsnyje: AdamkusMetų žmogusRustavi-2

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių