Metams atidėtos turėjusios įsigalioti naujos teisėjų atrankos procedūros

Seimas metams – iki 2022 m. sausio 1 d. – atidėjo naujų teisėjų atrankos procedūrų įsigaliojimą.

Už tai numatančias Teismų įstatymo pataisas antradienį vieningai balsavo 114 parlamentarų.

Šiais metais Seimas priėmė Teismų įstatymo pataisų paketą, reglamentuojantį teisėjų atrankos procedūras. |

Kaip projekto pristatymo metu sakė Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas Stasys Šedbaras, priimtais pakeitimais viename iš minėtų atrankos etapų yra įvertinamos pretendento asmeninės būdo ir pažintinės savybės, t. y. psichologinis pasirengimas ir galimumas atlikti tokį darbą, bendrauti su žmonėmis.

„Jau daug metų teismai, Nacionalinė teismų administracija bendradarbiauja su Norvegijos atitinkamomis struktūromis ir fondais. Kaip tik praeitais metais buvo pradėtas vykdyti panašus projektas ir skirtas finansavimas. Šiuo atveju išeitų taip, kad šis įstatymas įsigaliotų nuo kitų metų sausio 1 dienos, o projekto kartu su norvegais įdiegimas būtų užbaigtas 2021 m. gruodžio 31 d. Mūsų tikslas būtų tiek Teismų įstatymo naujo modelio įsigaliojimą, tiek ir Norvegijos fondo skirtą programą, kuri yra susijusi su tais pačiais dalykais, užbaigti vienu metu“, – sakė S. Šedbaras.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

prie ko cia teisesmaukiniu mafija ir norvegijos

prie ko  cia  teisesmaukiniu mafija ir norvegijos portretas
skirta kysiu programa ???matomai dar ne visi ,,,,teisejai,,,, suspejo savo nusikaltimu galus suslept ---todel ir atidejo visa ta,,,,proceDURA,,,,
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių