Meras: Lazdijų ligoninė pasirašė sutartį su ligonių kasomis be akušerijos paslaugų

  • Teksto dydis:

Lazdijų ligoninė šią savaitę pasirašė finansavimo sutartį su Vilniaus teritorine ligonių kasa dėl paslaugų teikimo be akušerijos paslaugų, BNS patvirtino meras Artūras Margelis.

Pasak mero, gimdyvėms paslaugos bus teikiamos ir toliau, už Akušerijos skyriaus išlaikymą mokės savivaldybė.

„Sutartis pasirašyta - nebegalime nepasirašinėti, nes mums nebemoka pinigų. Aišku, kad jie akivaizdžiai diktuoja sąlygas. Mūsų pusę privertė pasirašyti“, - BNS sakė meras.

Anot jo, ligoninės vadovas jį informavo, kad protokole įrašyta, jog įstaiga nesutinka, jog akušerijos skyrius būtų panaikintas.

A.Margelis sako, jog šiuo metu rengiamasi kreiptis į teismą, kad ligonių kasos tęstų finansavimą akušerijos paslaugoms.

„Mūsų advokatai žino, kad yra KT nutarimas, kuris aiškiai nurodo, kad įstatymai prieštarauja Konstitucijai, kad paslaugų „kvotavimas“ yra neteisėtas. Turiu omeny, kad 300 gimdimų kvotos neturi būti (...). Jei ligoninė turi licenciją, atitinka visus reikalavimus, tai jos reikalas teikti paslaugas, o ligonių kasos turi apmokėti, nesvarbu, kiek paslaugų bebūtų“, - poziciją dėstė Lazdijų savivaldybės vadovas.

Anot jo, balandžio pradžioje tarybos skirtų 50 tūkst. eurų turėtų pakakti skyriaus išlaikymui apie pusmetį, vėliau bus sprendžiama dėl tolesnio paslaugų finansavimo iš savivaldybės biudžeto.

Lazdijų ligoninė šiemet atlyginimams išmokėti ir vaistams pirkti jau paėmė 100 tūkstančių eurų paskolą, anksčiau skelbė savivaldybė.

Vilniaus teritorinė ligonių kasa sprendimą Lazdijų ligoninei nebemokėti už akušerijos paslaugas aiškino tuo, kad ši gydymo įstaiga neatitinka nustatytų kriterijų – priima mažiau kaip 300 gimdymų per metus, o artimiausia tokias paslaugas teikianti įstaiga yra ne toliau kaip už 50 kilometrų. Pernai Lazdijų ligoninėje priimti 183 gimdymai.

Kaip skelbia delfi.lt, nuo metų pradžios Lazdijų ligoninė gimdyvėms suteikė paslaugų už 25 tūkst. eurų. Ši suma bus dengiama iš įstaigai skirtos Lazdijų savivaldybės paramos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ligoniai

         ligoniai portretas
Tegu meras pasako kuom mumi davaziuot iki tu lazdziju jeigu visas autobusu parkas jokontrolej bet jis pukiai zino kur yra skovagaliai stebuliai ir kap is ju pasiekc tu ligonini ar seniuniju o jau apie alytaus ligonines ar kauno tai gali isejis an kalno staukc
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių