Medikai susirungs dėl geriausios „greitosios" titulo

Šiandien, prie starto linijos dėl geriausio greitosios pagalbos ekipažo titulo, stos  33 medikų ekipažai iš visos Lietuvos ir užsienio.

Dubingiuose (Molėtų raj.) įvyks jau antrosios Lietuvoje greitosios medicinos pagalbos (GMP) žaidynės. Jų metu bus išrinkta geriausia Lietuvos greitosios pagalbos medikų brigada.

Kaip ir pernai, šiemet žaidynėse dalyvaus 33 greitosios pagalbos medikų ekipažai iš visos Lietuvos. Kiekvienam iš jų teks atlikti po šešias užduotis - nuvykti pagal „iškvietimus" nustatyti, kas atsitiko, suteikti skubią pagalbą ir jei reikia parengti „nukentėjusiuosius" saugiam transportavimui į gydymo įstaigą. Situacijos bus sukurtos kuo artimesnės tikrovei - naudojant realistiškas dekoracijas, kompiuterizuotus manekenus. Dalyviai naudosis žaidynių organizatorių suteiktomis priemonėmis. Be to, speciali užduotis bus skirta kelių komandų bendradarbiavimo ir dispečerių darbo kvalifikacijos patikrinimui.

Taip pat žaidynėse laukiamos dalyvių komandos iš Norvegijos, Lenkijos, Rusijos (Kaliningrado srities), Latvijos, Turkijos ir viena Lietuvos karo medikų brigada.

Pernai geriausia greitosios pagalbos komanda tapo Šiaulių atstovai - gydytojas Nerijus Čaponka, slaugytoja Loreta Vasiljevienė ir vairuotojas Virginijus Vilčiauskas. Pernykščių žaidynių dalyviai vieningai tvirtina, kad demonstruoti savo sugebėjimus teisėjų akivaizdoje žymiai sunkiau nei kasdieniame darbe.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių