Mažas finansavimas sujaukė VSD planus

Valstybės saugumo departamentas (VSD) dėl nepakankamo finansavimo 2011 metais negalėjo užtikrinti Lietuvos diplomatinių atstovybių saugumo taip, kaip buvo planavęs.

Tai pareiškė Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas, svarstydamas ir tvirtindamas praėjusių metų VSD veiklos ataskaitą.

Komiteto pirmininkas Arvydas Anušauskas teigia, jog šiuo atveju kalbama apie apsaugą nuo kitų valstybių kokio nors skverbimosi.

„Dėl nepakankamo finansavimo 2011 metais Departamentas negalėjo visiškai užtikrinti Diplomatinės tarnybos institucijų saugaus funkcionavimo užtikrinimo programos įgyvendinimo“, - rašoma praėjusią savaitė priimtame komiteto sprendime dėl VSD 2011 metų veiklos ataskaitos.

A.Anušauskas komentuodamas šį teiginį sakė, kad ambasadų saugumo užtikrinimas yra prioritetinis klausimas, tačiau sakė nenorintis spekuliuoti, ar ne visiškas šios programos įgyvendinimas stipriai pakenkė diplomatinių atstovybių saugumui.

„Kadangi pagal šitą programą buvo numatyta, kad bus imtasi tam tikrų papildomų priemonių, kad ambasados būtų saugomos - šiuo atveju neturima galvoje fiziškai, bet turimas galvoje saugumo užtikrinimas nuo kitų valstybių kokio nors neteisėto skverbimosi. Būtų reikalingi etatai, žmonės, ne viską pavyko pasiekti, kas buvo užsibrėžta būtent dėl resursų trūkumo“, - sakė NSGK vadovas.

„Aš manau, kad tai svarbus klausimas, ir jį reikia spręsti. VSD ir kitos institucijos, Užsienio reikalų ministerija sprendžia, galbūt šiek tiek kitais būdais, bet klausimas vis tiek sprendžiamas“,  - kalbėjo A.Anušauskas.

Pasak jo, kalbant apie papildomas priemones omenyje turimi nauji darbuotojų etatai.

„Be abejo yra ir kitos priemonės, bet kadangi tai susiję su saugumo užtikrinimu, mes jų nedetalizuojame“, - pridūrė A.Anušauskas.

Praėjusių metų spalį Seimui pateiktame 2012 metų biudžeto projekte VSD buvo numatyta 63 mln. 976 tūkst. litų.

Tuo tarpu Finansų ministerijai pakoregavus 2012 metų ūkio augimo prognozes, nuspręsta planuotas išlaidas valstybės sektoriui mažinti 4 proc. ir VSD liko su 61 mln. 417 tūkst. litų asignavimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tomas

tomas portretas
LAIKAS ATEJO, RINKTI LT ZMONIU PARASUS PRIES PREZIDENTES SUSIKOMPROMITAVUSI DIKTATA, GINANTI MAFIJOS POLITIKA. REIKALAUJANT PREZIDENTES ATSISTATYDINIMO, AR KITAIP BOIKOTUOTI MOKESCIU MOKEJIMA. NES JU AROGANTISKA POLITIKA GRAMZDINA VALSTYBE I DUGNA, KONSTITUCIJOS ATZVILGIU (ISTATYMAS GALIOJA TIK EILINIAMS BET NE MAFIJAI IR AUKSTESNIO RANGO LT PILIECIAMS) KADANGI JOS PRIESRIKIMINIAI PAZADAI NEATITINKA, PRIESREZIDENTINES RINKIMU PAZADU PROGRAMOS

nenumirs iš bado

nenumirs iš bado portretas
Tegu tik neverkia.pagalvokit nubraukė "našlaitėliams"2 milijonus su trupučiu ir jie jau matot nesugeba išsiversti.Brauk per pusę reikėjo tai tada gal būt apsiraminė?Algas susimažinkit ,tai viskam užteks.

JONAS

JONAS portretas
TEGU PINIGUS LEIDŽIA TAM KAM REIKIA O NE SAVO PEDOFILUS DANGSTO.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių