A. Matulas siūlo didinti baudas greitį smarkiai viršijusiems vairuotojams

  • Teksto dydis:

Seimo narys konservatorius Antanas Matulas siūlo didinti baudas greitį smarkiai viršijusiems vairuotojams.

Pagal užregistruotas Administracinių teisės pažeidimų kodekso pataisas, didėtų baudos tais atvejais, kai leistinas greitis viršijamas daugiau kaip 30 kilometrų per valandą.

Parlamentaras siūlo, kad leistiną greitį viršijus ne mažiau kaip 30, bet ne daugiau kaip 40 kilometrų per valandą, bauda didėtų nuo šiuo metu nustatytos 400-600 litų iki 600-1000 litų baudos, o dvejų metų stažo neturintiems vairuotojams dar ir ilgėtų galimas teisių atėmimo terminas - iki metų vietoje 3-6 mėnesių.

Greitį viršijusiems 40-50 kilometrų per valandą grėstų 1-1,5 tūkst. litų bauda vietoje šiuo metu numatytos 600-800 litų. Dvejų metų stažo neturintys vairuotojai teises prarastų nuo metų iki metų ir šešių mėnesių, kai šiuo metu sankcija siekia siekia nuo pusės metų iki metų.

Greitį viršijusiems daugiau kaip 50 kilometrų per valandą grėstų 1,5-2 tūkst. litų bauda su teisių atėmimu nuo pusės metų iki metų. Šiuo metu taip greitį viršijęs vairuotojas gali būti baudžiamas 1-1,5 tūkst. litų bauda ir 1-3 mėnesių teisių atėmimu.

Dvejų metų stažo neturintys vairuotojai teises prarastų nuo metų iki metų ir šešių mėnesių, kai šiuo metu sankcija siekia siekia nuo pusės metų iki metų.

Pataisų aiškinamajame rašte A.Matulas pastebi, kad dėl transporto priemonių vairuotojų nepasirinkto saugaus važiavimo greičio Lietuvoje užregistruojama vis daugiau eismo įvykių, kuriuose susižeidžia ar žūsta žmonės.

Pateikiami duomenys, kad nuo 2010 metų Lietuvos keliuose žuvusiųjų skaičius didėjo ir 2012 metais pasiekė 10,1 žmones 100 tūkst. gyventojų, tuo tarpu 2011 metais 100 tūkst. gyventojų teko 9,3 žuvę žmonės, 2010 metais - 9,2 žmonės 100 tūkst. gyventojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kitas šoferis

kitas šoferis portretas
Gal jam jau nestovi, tai pasiutimą lieja ant šoferių.

kliedesiai

kliedesiai portretas
kur matulas prilenda ten viska sugadina, va ir dabar geriu is litrinio bambaliuko alu kuri pirkau po 22val, nes nespejau parvaziuot laiku namo ir uzeit i parduotuve. larioko pardaveja nusuko kamsteli, uzsisukau ir parsiveziau namo. pirkau du litrinius, tai permokejau gerokai daugiau nei kada alus budavo 2litru bambaliuose. o siaip esminis daykas kur tas greitis virsijamas, jei mieste tai taip, cia jau daug. o jei A1 magistralej as paspausiu 160 vietoj 130, cia jau baisi tragedija del to? vyt von ta matula reikia

hmmm

hmmm portretas
...o tai kaip bus su TA: reikia dar padaznint, ant kiekvieno kampo pastatyt mobilius TAC, ir atsiras pinigeliu.Kaip manot???
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių