Marijampolėje ir Rukloje – naujų šauktinių priesaika

  • Teksto dydis:

Penktadienį Lietuvos Didžiojo kunigaikščio Vytenio bendrosios paramos logistikos batalione Marijampolėje ir Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomajame pulke Rukloje vyks nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos karių priesaikos ceremonija.

Rukloje Lietuvai prisieks 150 naujų karių, Marijampolėje – 89, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Jaunuoliai Mokomajame pulke baigė aštuonių savaičių trukmės Bazinį kario ir Specialisto rengimo kursus. Likusius šešis kolektyvinio rengimo mėnesius jie tarnaus Generolo Adolfo Ramanausko kovinio rengimo centre Nemenčinėje.

Tuo metu Vytenio bendrosios paramos logistikos batalione jaunuoliai tarnybą pradėjo liepos 4 dieną, jie yra įpusėję Bazinio kario rengimo kursą.

Devynių mėnesių trukmės nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą Seimas atnaujino pernai kovą. Tai padaryta atsižvelgiant į pasikeitusią geopolitinę situaciją ir valstybės saugumui kylančias grėsmes.

Grąžinus šauktinių tarnybą siekiama sustiprinti ir pagreitinti kariuomenės dalinių užpildymą profesinės karo tarnybos kariais, suformuoti pakankamą kariuomenės parengtąjį rezervą ir užtikrinti tinkamą piliečių pasirengimą ginti savo valstybę.

Šiemet, kaip ir pernai, tarnybą atliks 3 tūkst. karo prievolininkų. Nuo 2017 metų į nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą kasmet bus šaukiama nuo 3,5 tūkst. iki 4 tūkst. karių.


Šiame straipsnyje: kariaišauktiniaipriesaika

NAUJAUSI KOMENTARAI

hmm

hmm portretas
Kaip gali ne sava valia paimtas žmogus duoti priesaiką? Taigi idiotizmas.

Raimondas M.

Raimondas M. portretas
Visi mes esame Dievo vaikai. Ir visus mus Amžinasis Tėvas vienodai myli. Ugdykime toleranciją ir kitataučiams ir kitų religijų žmonėms. Tada išvengsime ir konfliktų ir karų.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių