Mama – žmogus, kuriuo labiausiai žavisi gabūs moksleiviai

Žmogus, kuriuo labiausiai žavisi gabūs Lietuvos moksleiviai, – visai ne politikas ar garsenybė. Tas žmogus – jų pačių mama, rodo prekybos tinklo „Maxima“ internetu atlikta programos „Maximalistas“ dalyvių apklausa. Ji taip pat atskleidė, kad dauguma puikiai besimokančių moksleivių planuoja rinktis studijas ne užsienyje, o Lietuvoje.

Asmenybę, kuria žavisi, apklausoje dalyvavę „Maximalistai“ – gabūs ir talentingi moksleiviai – ne rinkosi iš pateikto sąrašo, o įrašė patys. Savo mamą pirmūnai minėjo kur kas dažniau nei antroje sąrašo vietoje atsidūrusią Lietuvos prezidentę Dalią Grybauskaitę, žymų Lietuvos žurnalistą Algimantą Čekuolį (trečia vieta), savo mokytoją (ketvirta vieta) ar muzikantą Andrių Mamontovą (penkta vieta).

„Kai pamatėme, kad pirmoje sąrašo vietoje atsidūrė „Maximalistų“ mama, buvome tikrai maloniai nustebinti. Tai reiškia, kad mūsų pasirinkta kryptis pasiteisina: gabių vaikų vertybių sąraše pirmauja šeima. Taip pat mums labai svarbu, kad remiame vaikus, kurie savo planus sieja su Lietuva ir žada kurti mūsų šalies ateitį“, – sako bendrovės „Maxima LT“ Įvaizdžio ir komunikacijos departamento direktorė Lina Muižienė.

L. Muižienės teigimu, priešingai visuomenėje vyraujančiai nuomonei apie protų nutekėjimą, internetu vykdytoje apklausoje 66 proc. moksleivių pasisakė, kad baigę mokyklą tikrai studijuos savo gimtojoje šalyje arba norėtų joje studijuoti. Dauguma dešimtokų jau svarsto ir apie konkrečias studijų programas ar specialybę.

„Populiariausių specialybių, kurias rinktųsi „Maximalistai“, sąraše pirmiausia rikiuojasi įvairių sričių medikai – okulistai, traumatologai, kardiologai, odontologai, psichologai, šeimos gydytojai ir kiti. Antroji vieta tenka biochemiko profesijai, trečioji – ekonomisto. Kiek mažiau gabių moksleivių nori tapti žurnalistais, architektais, finansų analitikais“, – vardija L. Muižienė.

Į anketos klausimus svetainėje www.maxima.lt kovo mėnesį iš viso atsakė 505 pirmūnai iš visos Lietuvos, daugiausia 10 (arba II gimnazijos) klasių moksleiviai.

Moksleivių pažangumo programos „Maximalistas“ tikslas – motyvuoti vaikus mokytis ir siekti aukščiausių įvertinimų bei skatinti vaikų pažangą mokslo srityje. Kaip vidinis prekybos tinklo „Maxima“ socialinis projektas prasidėjusi programa nuo 2010 metų veikia visoje Lietuvoje. Be 10 (arba II gimnazijos) klasių pirmūnų joje taip pat gali dalyvauti 5-12 klasių prekybos tinklo darbuotojų vaikai.

Daugiau informacijos apie „Maximalisto" programą rasite čia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių