Maltos ordino Kalėdinės sriubos renginiai - visoje Lietuvoje

Tradicinė, jau ketvirtus metus vykstanti Maltos ordino Kalėdinė sriuba šiemet dar labiau išsiplėtė. Visą akciją sudaro labdaros idėjų konkursas „Idėjos-padėjėjos“, LNK telemaratonas „Mums reikia tavęs“ ir Kalėdinės sriubos renginiai gruodžio 5-6 dienomis 14 Lietuvos miestų.

Akcijos tikslas - garsiai pasakyti, kad šalia mūsų skurdžiai gyvena daug vienišų garbingo amžiaus žmonių. Kad jiems reikalinga globa ir dėmesys. Kad norime ir galime jiems padėti.

Vilniuje, Kaune, Šiauliuose ir Klaipėdoje Kalėdine sriuba bus vaišinama Akropolio prekybos centruose. Čia maltiečiai turės galimybę ne tik dalyti praeiviams sriubą, kviečiant paaukoti, bet ir pateiks informacijos apie Maltos ordino veiklą pasaulyje, apie savanoriško darbo patirtį. Vyks koncertai ir labdaros idėjų konkurso regioninių nugalėtojų apdovanojimai. Tik gaila, kad šalį užpuolusi epidemija koreguoja renginių kiekį ir masiškumą.

Kituose miestuose ir miesteliuose (Vilkaviškis, Ignalina, Panevėžys, Kaišiadorys, Žiežmariai, Marijampolė, Alytus, N.Akmenė, Viduklė, Rokiškis) maltiečių organizuojamos šventės vyks pagrindinėse aikštėse, prie kalėdinių eglučių, padedant Lietuvos kariuomenei, dalyvaujant savivaldybių atstovams, verslininkams.

Panevėžio Kalėdinės sriubos akciją gruodžio 5 d. aplankys Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Labdaros idėjų konkurse dalyvauti pakviesti visi Lietuvos moksleiviai. Švietimo ir mokslo ministerija visokeriopai palaiko moksleivių įtraukimą į šią socialinę iniciatyvą. Juk svarbu, kad mokiniai būtų jautrūs savo aplinkai. Konkurso esmė - pasitelkus gebėjimus ir gerą valią suruošti renginį, galintį surinkti pinigų. Tai gali būti koncertas ar vaidinimas, juokingos varžybos, savo kepinių pardavinėjimas, mugė, kulinarinis ar madų šou ir t. t.

„Kad surinktum lėšų - nereikia būti žvaigžde, - sako Maltos ordino ambasadorius Lietuvoje grafas Douglas fon Saurma, praeitais metais pelnęs „Pasaulio auksinės širdies“ apdovanojimą LNK rengtame geriausio savanorio konkurse. - Kiekvienas litas reikšmingas žmonėms, kuriems pagalbos tikrai reikia.“

Maltos ordino pagalbos tarnybos savanoriai lanko ir prižiūri 500 vargstančių vienišų senolių, atneša maisto, slaugos priemonių. Tačiau paramos laukia daug daugiau pasiligojusių, nepasiturinčių žmonių - pensininkų, gyvenančių žemiau skurdo ribos, skaičius Lietuvoje įspūdingai auga. Turėdami suprantančių ir remiančių draugų, maltiečiai globojamų senolių skaičių galėtų žymiai padidinti.

Visą Maltos ordino kalėdinę iniciatyvą vainikuos įspūdingas LNK televizijos tiesiogiai transliuojamas trijų valandų paramos koncertas „Mums  reikia tavęs“ - su žymiausiomis šalies muzikos žvaigždėmis, puikiausiais chorais. Gruodžio 11 d., Vilniuje, Pramogų arenoje, atlikėjai kvies nelikti abejingiems ir atsigręžti į tuos, kam iš tiesų labai sunku. Bilietas į koncertą - taip pat parama Maltos ordino globojamiems senoliams.

Regioninių labdaros idėjų konkurso nugalėtojų apdovanojimai vyks gruodžio 5-6 dieną Kalėdinės sriubos šventėse. Šalyje paskelbus gripo epidemiją, moksleiviai kviečiami registruoti savo labdaros rinkimo idėjas puslapyje www.maltieciai.lt, jas įgyvendinti sveikatai nekenksmingu laiku ir būdu ir siekti tapti nugalėtojais. LNK koncerto metu bus apdovanota aktyviausia grupė, originaliausias ir sėkmingiausias paramos rinkimo būdas.

LNK laidų vedėjas Rolandas Vilkončius ir kūrėja Giedrė Talmantienė: „Dažnai kalbam apie ligas, apie paliktus vaikus, o senas žmogus pamirštamas. Labai gražu, kad Maltos ordino akcija jungia skirtingas kartas. Reikia kalbėti apie pagarbą: senas žmogus neturi prašyti pagalbos. Mes patys turime būti garbingi ir suvokti, kad jie jau atidavė savo žinias ir darbus - mūsų ateičiai ir gyvenimui, ir dabar taip susiklostė, kad šitiems žmonėms reikia mūsų.“ 


Šiame straipsnyje: kalėdinė sriubamaltos ordinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių