„Maisto bankui“ žmonės paaukojo produktų už 370 tūkst. eurų

  • Teksto dydis:

Praėjusį savaitgalį vykusios „Maisto banko“ akcijos metu paaukota maisto už 370 tūkst. eurų.

Kaip pranešė „Maisto bankas“, tai rekordinė suma, viršijanti prieš dvejus metus pasiektą ankstesnį 357 tūkst. eurų rekordą.

„Augantis nepakantumas skurdui ir nepritekliui tampa akivaizdus. Tai, kad XXI amžiuje Europos Sąjungos šalyje ties skurdo riba atsidūręs kas penktas – netoleruotina. Labai džiaugiamės ir dėkojame, kad Lietuvos žmonės dosniai atsiliepė į prašymą padėti kovoje su skurdu“, – sako labdaros ir paramos fondo „Maisto bankas“ vadovė Kristina Tylaitė.

Labdaringos akcijos organizatoriai suskaičiavo, kad savaitgalį maisto paaukota 137 tūkst. kartų.

„Savanoriai registravo aukojimus neatsižvelgiant, ar aukojo vienas žmogus, ar šeima“, – sakė „Maisto banko“ akcijos koordinatorius Tadas Beržonskas.

Vidutiniškai aukota maisto už 2,7 euro.

Lietuvos geradariai nepasiturintiesiems nupirko 394 tūkst. įvairių ilgai galiojančių maisto produktų. Tradiciškai daugiausia aukota makaronų ir kruopų. Daugiau nei anksčiau nepasiturintiesiems nupirkta įvairaus konservuoto maisto – trečdaliu daugiau paaukota konservuoto žuvies ir daržovių, konservuotos mėsos – 17 proc. daugiau.

Rudeninė „Maisto banko“ akcija įvyko populiariausiose 71 miesto prekyvietėse, kur maistą labdarai rinkti padėjo 7,4 tūkst. savanorių – socialinių organizacijų aktyvistų, jaunimo, verslo bendrovių darbuotojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

aciu

aciu portretas
aciu uz parama marketaviciams, produktus pardave su 50% pelno marzom :) Uz tuos pinigus galima nupirkti 2x daugiau produktu is sandeliu. O dabar paremete marketaviciu ferarius. Ideja kilni, o ja naudojamasi
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių