„Maisto bankas“ kviečia paremti alkstančius

Jau šiandien labdaros fondas "Maisto bankas" kviečia Vilniaus, Kauno, Klaipėdos ir kitų 35 Lietuvos miestų gyventojus maisto produktais paremti alkstančius žmones.

Gerumo akcija

Šią galimybę lapkričio 27 ir 28 d. turės daugiau nei 250 prekybos centrų "Iki", "Rimi", "Maxima", parduotuvių "Supernetto" ir "Cento" lankytojai. Gerumo akcija jau savaitę vyksta ir keliolikoje šalies verslo įmonių.

p>Savanoriai parduotuvėse dirbs ir maistą vargstantiems rinks penktadienį 15–21 val. bei šeštadienį 10–20 val. Akcija pirmą kartą vyks net devyniuose šalies miestuose: Jurbarke, Kelmėje, Mažeikiuose, Molėtuose, Plungėje, Visagine, Šalčininkuose, Kuršėnuose ir Anykščiuose.

Būtiniausi produktai

"Ši akcija, jau kelis dešimtmečius rengiama daugelyje Europos šalių ir vadinama gerumo barometru, šiemet Lietuvoje vyks jau šeštą kartą. Kviesdami pirkėjus tapti "Maisto banko" ir visų skurstančių gyventojų draugais, raginame paaukoti būtiniausių maisto produktų", – sakė "Maisto banko" direktorė Deimantė Žebrauskaitė.

Kurie produktai yra būtiniausi, pirkėjus prekybos centruose informuos šios akcijos savanoriai iš našlaičius, neįgalius, nepasiturinčius pagyvenusius žmones, daugiavaikes šeimas, socialinės rizikos asmenis globojančių nevyriausybinių organizacijų.

Tarp skurstantiems svarbiausių maisto produktų – aliejus, cukrus, įvairūs konservai, sutirštintas pienas, džiovinti vaisiai, makaronai, miltai, ryžiai, kruopos, dribsniai, sriubos ir sausainiai. Dienos pabaigoje savanoriai supakuos produktus, suskaičiuos ir išveš juos sandėliuoti.

"Galiausiai šioje akcijoje dalyvaujančios organizacijos surinktą maistą išdalys globojamiems žmonėms", – sakė D.Žebrauskaitė. Maisto Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje paaukoję pirkėjai bus pirmieji, kuriems kaip padėkos simbolis bus įteikta "Maisto banko" draugo" atributika.

Įsitraukė verslo įmonės

"Maisto banko" iniciatyvai neliko abejingos ir verslo įmonės. Jos visą šią savaitę kvietė darbuotojus paremti alkstančius. "Džiugu, kad šiemet akcija sulaukė ir bendrovių dėmesio, kurių gera valia leis būtiniausiais maisto produktais aprūpinti daugiau skurstančių. Šiais metais sunkiai galą su galu suduriančių žmonių skaičius Lietuvoje išaugo daugiau nei tris kartus, tad kiekvieno dosnumas ir atjauta svarbesnė nei kada nors anksčiau", – sakė D.Žebrauskaitė.

Daugiausia maisto produktų vargstantiems gyventojams paaukojo bendrovių "City Service", "Axis Industries", "Bionovus", "SEVEN entertainment", "Realco" darbuotojai.

"Darbuotojai, žinodami, kad bendrovė aktyviai talkina "Maisto bankui", pageidavo asmeniškai prisidėti prie labdaringos veiklos. Tad paskelbėme simbolinę gerumo savaitę", – sakė "Maisto banko" draugės – bendrovės "City Service" vykdomasis direktorius Lietuvai Vytautas Turonis.

Pasak V.Turonio, darbuotojai labdaros akcijoje dalyvauja itin aktyviai – keturiuose bendrovės biuruose Vilniuje paramai maisto produktais skirti vežimėliai buvo perpildyti jau savaitės viduryje.

Padeda plėstis

Anot D.Žebrauskaitės, "City Service" labdaros fondą remia ne tik maisto produktais, bet ir padeda "Maisto banko" plėtrai. Bendrovė maisto produktams dalyti suteikė patalpas sostinės Antakalnio, Lazdynų, Pašilaičių, Žvėryno ir Viršuliškių rajonuose, taip pat talkina produktus transportuojant į kitas Vilniaus seniūnijas.

"Maisto produktams rūšiuoti ir paskirstyti naudojame 216 kv. m ploto sandėlį Vilniuje, kurio nuomos išlaidas padengė "City Service". Bendrovė suteikė patalpas ir naujam, erdviam "Maisto banko" biurui", – pasakojo D.Žebrauskaitė.

"Maisto bankas" visoje Lietuvoje veikia kaip maisto gamintojų, prekybininkų ir nevyriausybinių labdaros organizacijų, per kurias maisto produktai pasiekia labdaros gavėjus, tarpininkas. Šis labdaros principas, paplitęs visoje Europoje ir JAV, padeda efektyviau panaudoti maisto produktus ir mažinti skurdo lygį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių