M.Adomėnas atsisakė užmojų nedrausti pedofilijos propagandos

Po portalo publikacijos Seimo narys Mantas Adomėnas atsiėmė savo pasiūlymą iš Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamos informacijos įstatymo išbraukti nuostatą, kuria Prezidentė siūlo drausti pedofilijos propagandą.

Konservatorius, regis, atsižvelgė į kritiką ir jau nebesiūlo iš Prezidentės Dalios Grybauskaitės teikiamų įstatymo pataisų išbraukti nuostatą, pagal kurią pedofiliją ir smurtą prieš vaikus skatinanti informacija būtų kvalifikuojama kaip žalinga. Dabar politikas siūlo šią nuostatą netgi sugriežtinti.

Prezidentės teikiamose įstatymo pataisose siūloma nustatyti, kad į neigiamą poveikį darančios informacijos kategoriją papuola ir tokia informacija, kuria „skatinama nepilnamečių seksualinė prievarta ir išnaudojimas, mažamečių lytiniai santykiai“. Dar neseniai šį punktą išbrakti siūlęs konservatorius dabar siūlo žodį „mažamečių“ pakeisti žodžiu „nepilnamečių“. Tokiu būdu su įstatymo normomis galėtų prasilenkti ir tokia informacija, kurioje minimi šešiolikmečių ar septyniolikmečių lytiniai santykiai.

Kaip jau skelbėme, M.Adomėno siūlymai atsisakyti pedofilijos propagandos draudimo šiame įstatyme gerokai nustebino vaiko teisių apsaugos kontrolierę Rimantę Šalaševičiūtę. Anot jos, Prezidentės siūlymai yra geresni už dabar galiojančią įstatymo redakciją, o pedofilijos ir smurto prieš vaikus propagavimą įstatyme būtina uždrausti.


Šiame straipsnyje: pedofilijaKedysGėjai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių