L.Talat-Kelpša Briuselyje aptaria EHU reikalus

Užsienio reikalų ministerijos (URM) sekretorius Laimonas Talat-Kelpša šiandien dalyvauja Briuselyje vykstančiame pirmajame Europos humanitarinio universiteto (EHU) Patikos fondo donorų susitikime.

Kaip pranešė URM, EHU Patikos fondo (EHU Trust Fund) įkūrimą inicijavo Europos Komisija, siekdama užtikrinti ilgalaikį šio universiteto veiklos finansavimą. Fondo tikslas - telkti donorų įnašus universitetui į vieną biudžetą.

EHU buvo įkurtas 1992 m. Baltarusijoje ir veikė kaip privati aukštoji mokykla, bet po 12-kos metų prezidento Aleksandro Lukašenkos administracija jos licenciją panaikino.
2005-aisiais Europos Komisijos, Europos ir Amerikos vyriausybių, organizacijų ir privačių rėmėjų pastangomis EHU savo veiklą pratęsė Vilniuje. Jam suteiktas Lietuvos universiteto statusas, todėl jo išduoti diplomai pripažįstami Lietuvoje ir kitose ES šalyse.

Tai didžiausias Lietuvos vystomojo bendradarbiavimo ir paramos demokratijai projektas Rytų Europoje. EHU taip pat remia Europos Komisija, Šiaurės ministrų taryba, Europos vyriausybės ir JAV fondai. Lietuva ir Švedija, kaip šalys donorės, dvišaliu pagrindu teikia EHU didžiausią paramą.


Šiame straipsnyje: Talat-KelpšasekretoriusEHU

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių