L.Stankūnaitė padidino ieškinį Lietuvai

Laimutė Stankūnaitė padidino ieškinį Lietuvai Europos Žmogaus Teisių Teisme (EŽTT), pranešė LNK „Žinios“.

Šešerius metus trukusią kovą dėl mažametės ji dabar įvertino daugiau nei puse milijono litų.

L.Stankūnaitė papildė savo ieškinį EŽTT. Jame nurodoma, kad valstybė per mažai rūpinosi vaiko grąžinimu motinai. Esą mažametė Kedžių namuose gyveno neteisėtai, taip pat neteisėtas savivaldybės administracijos sprendimas skirti globėją buvo panaikintas tik perdavus vaiką motinai. Teismui skundžiamasi politikais, kurie, esą viešai kritikuodami šalies teisinę sistemą, vilkino sprendimo įgyvendinimą.

Buvusi mažametės globėja Neringa Venckienė įsitikinusi, kad L.Stankūnaitė iš valstybės negaus nieko.

Kėdainių rajono apylinkės teismas praėjusių metų gruodžio 16-ąją nusprendė N.Venckienės mirusio brolio Drąsiaus Kedžio ir jo sugyventinės L.Stankūnaitės dukrą, kurią globojo jos tėvo D.Kedžio sesuo N.Venckienė, perduoti motinai. Sprendimas, pasitelkus dideles policijos pajėgas, įvykdytas šių metų gegužės 17-ąją.

D.Kedys savo buvusią sugyventinę L.Stankūnaitę kaltino pardavinėjus jų dukrą pedofilams. Tačiau L.Stankūnaitei pedofilijos byloje įtarimai nėra pateikti. Dėl šios nusikalstamos veikos kaltinamas vienintelis dabar jau miręs Andrius Ūsas. Jo byla dar nagrinėjama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

haris

haris portretas
Su jos psichika yra negerai,turetu patikrinti psicheatrai.Is jos mergaite reikia etimti o ja uzdaryti i psichuska.

manau

manau portretas
tegu didina mums nei sildo,nei saldo.

www

www portretas
taip uz nutarties nevykdyma ir delsima priklauso ieskinys nes sveikata genda tas pat sekmes stankunaitei ir s bus ir prienu rajone 4 5 metu teismai nesusigaudo kaip perduot mergyte globejai irgi kreiptis i strazbura gan a tyciotis is zmoniu sekmes stankunaitei ir zmonems is vilniaus
VISI KOMENTARAI 94

Galerijos

Daugiau straipsnių