LRTK vadovas - E. Vaitekūnas, jo pavaduotojas - J. Korenka

Lietuvos radijo ir televizijos komisijos (LRTK) vadovu paskirtas Edmundas Vaitekūnas, jo pavaduotoju - Jonas Korenka.

Už E. Vaitekūno skyrimą į minėtas pareigas antradienį Seime per slaptą balsavimą buvo 52 Seimo nariai, prieš - 35, susilaikė septyni parlamentarai.

Už J. Korenkos paskyrimą komisijos pirmininko pavaduotoju balsavo 60 Seimo narių, prieš buvo 22, susilaikė dešimt parlamentarų.

Pagal įstatymą, LRTK vadovus iš komisijos narių skiria Seimas. Į pačią komisiją buvusį Lietuvos autorių teisių gynimo asociacijos agentūros vadovą E. Vaitekūną parlamentas paskyrė Darbo partijos frakcijos siūlymu, jo pavaduotoją, eksparlamentarą, Naujosios Vilnios kultūros centro direktoriaus pavaduotoją Joną Korenką - Socialdemokratų partijos frakcijos siūlymu.

Kandidatus vadovauti Lietuvos radijo ir televizijos komisijai iš komisijos narių išrinko parlamento Švietimo, mokslo ir kultūros (ŠMKK) bei Informacinės visuomenės plėtros komitetai.

Seimo opozicija protestuodama nedalyvavo kandidatų į LRTK vadovus rinkimuose, argumentuodama, kad laimėtojai nulemti iš anksto partiniu susitarimu.

Pernai Seimui pakeitus LRTK sudarymo tvarką, komisiją sudarys nebe 13, o 11 narių. Du jų skiria prezidentas, tris (vieną - iš opozicinių frakcijų) - Seimas Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto ir Informacinės visuomenės plėtros komiteto bendru teikimu, tris narius - Lietuvos meno kūrėjų asociacija, po vieną narį - Lietuvos katalikų bažnyčios Vyskupų konferencija, Lietuvos žurnalistų sąjunga ir Lietuvos žurnalistų draugija.

Komisijos nariu gali būti skiriamas tik nepriekaištingos reputacijos Lietuvos pilietis, turintis aukštąjį universitetinį išsilavinimą ir ne mažesnę kaip penkerių metų patirtį audiovizualinės politikos, viešosios informacijos rengėjo ar skleidėjo veiklos srityse, profesinės ar akademinės patirties visuomenės informavimo, švietimo, kultūros, mokslo ar žmogaus teisių srityse.

Komisijos nariai skiriami ketverių metų kadencijai ir jais gali būti ne ilgiau kaip dvi kadencijas iš eilės.

LRTK yra atsakinga už Lietuvos jurisdikcijai priklausančių radijo ir (ar) televizijos programų transliuotojų, retransliuotojų ir užsakomųjų visuomenės informavimo audiovizualinėmis priemonėmis paslaugų teikėjų veiklos reguliavimą ir kontrolę institucija. Ji taip pat dalyvauja formuojant valstybės audiovizualinę politiką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių