LRT tarybos pirmininko pavaduotoja perrinkta L. Jablonskienė

  • Teksto dydis:

LRT tarybos pirmininko pavaduotoja dar vienai trejų metų kadencijai perrinkta dailėtyrininkė, Nacionalinės dailės galerijos vadovė Lolita Jablonskienė. Jos kandidatūrą balsavimui pateikė LRT tarybos pirmininkas Žygintas Pečiulis. L. Jablonskienę į LRT tarybą delegavo Prezidentė.

Antradienį vykusiame LRT tarybos posėdyje pristatytos visuomeninio transliuotojo aktualijos. LRT taryba patvirtino televizijos programų konkurso rezultatus. Konkurse dalyvavo kūrėjai, pateikę siūlymus dėl pramoginių laidų bei programų, skirtų socialinės tematikos analizei, nacionalinei kultūrai, istorijai, religijai, jaunimui, pasaulio tautų sambūviui ir integracijai. Šiemet konkurse gautas rekordinis skaičius paraiškų – net 281.

LRT tarybai pristatyti TV ir interneto auditorijos pokyčiai. Remiantis auditorijos tyrimų bendrovės „TNS LT“ duomenimis, iki 2016 metų gegužės LRT TELEVIZIJOS auditorijos dalis išliko stabili – kaip ir 2015 metais, ji  siekė 9,1 %. Taip pat buvo pristatyti  „Eurovizijos“ žiūrimumo rezultatai.  „Eurovizijos“ savaitę nuo 2016.05.09 iki 2016.05.15  LRT žiūrovų dalis išaugo iki 14,2 % ir tą savaitę LRT TELEVIZIJA buvo žiūrimiausia iš visų nacionalinių kanalų, o pats „Eurovizijos“ finalas, kuris pritraukė  61,5 % visų TV žiūrovų, buvo žiūrimiausias nuo 2009-ųjų.

Įspūdingais rezultatais „eurovizinę“ savaitę  galėjo džiaugtis ir portalas LRT.lt: remiantis „Google analytics“ duomenimis, palyginti su praėjusiais metais, „Eurovizijos“ pusfinalių ir finalo transliacijas nacionalinio transliuotojo portale stebėjo žymiai  daugiau lankytojų nei 2015 metais.  Pavyzdžiui, finalo transliaciją iki vidurnakčio portale LRT.lt tiesiogiai stebėjo 141  580 lankytojų, o tai yra 11 % daugiau nei praėjusiais metais. Lankytojai, lyginant su praeitais metais, buvo kantresni – prisijungę prie LRT.lt  tiesiogiai galutinių rezultatų laukė 70 084, o tai yra beveik dvigubai daugiau nei 2015 metais. Galima pastebėti, kad ypač išaugo prisijungimų išmaniaisiais įrenginiais skaičius: prisijungusių telefonu ir planšete dalis lyginant su 2015-ųjų „Eurovizija“ išaugo nuo 20 % iki 34 %.

Posėdyje taip pat patvirtinta LRT tarybos 2015-ųjų ataskaita Seimui.

Kitas LRT tarybos posėdis vyks birželio 21 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rimas

Rimas portretas
YOUTUBE: Ar LRT priklauso Tautai? Zigmas Vaišvila ir LRT taryba, Žygintas Pečiulis
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių