LRT – galvos skausmas dėl nekilnojamojo turto išlaikymo

Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija (LRT) rengiasi vertinti, kaip naudoti turimus daugiau nei 20 nekilnojamojo turto (NT) objektų.

Nacionalinis transliuotojas artimiausiu metu ketina skelbti konkursą parengti LRT valdomo NT racionalaus panaudojimo galimybių studiją.

Praėjusią savaitę paskelbta techninė specifikacija būsimiems studijos rengėjams.

Anot nacionalinio transliuotojo, studija leistų „nustatyti geriausią ir maksimaliai naudingą turto panaudojimo nacionalinio transliuotojo veiklai alternatyvą, optimizavimo galimybes ir pagrįsti jas analizėmis, gerosios praktikos pavyzdžiais ir ekonominio naudingumo skaičiavimais“.

LRT teigia, kad šiuo metu jos turimi NT objektai yra neefektyviai išplanuoti, todėl nebeatitinka šiandieninių organizacijos poreikių, vienam darbuotojui tenkanti bendro pastato ploto dalis yra per didelė. Pastatai yra energetiškai neefektyvūs.

Šiuo metu jos turimi NT objektai yra neefektyviai išplanuoti, todėl nebeatitinka šiandieninių organizacijos poreikių, vienam darbuotojui tenkanti bendro pastato ploto dalis yra per didelė. Pastatai yra energetiškai neefektyvūs.

Dabartinė turimų pastatų inžinerinių sistemų techninė būklė yra bloga, reikalauja nuolatinių didelių investicijų, patalpų įrengimas fiziškai nusidėvėjęs, esamas patalpų išplanavimas yra nelankstus ir sunkiai pritaikomas įgyvendinant struktūrinius pokyčius.

Anot LRT, turimos televizijos ir radijo studijos bei jų techninės patalpos yra išsidėsčiusios skirtinguose pastatuose ir aukštuose, dažnai su nepakankamu šildymu, vėdinimu, oro kondicionavimu, trūksta studijas aptarnaujančios infrastruktūros. Standartų neatitinka ir dekoracijų dirbtuvės, sandėliai, televizijos ir radijo archyvai.

Studijos rengėjui bus privalu išanalizuoti galimas turto optimizavimo projekto alternatyvas – esamų pastatų panaudojimą ar rekonstrukciją, naujų objektų pirkimą, nuomą arba statybą.

Tuo siekiama apie 50 procentų sumažinti šiuo metu LRT turto išlaikymui skiriamus asignavimus.

Transliuotojas teigia, kad ekspertinis NT vertinimas reikalingas ir apsisprendžiant, ką daryti su sustabdytu 25 mln. eurų vertės trijų LRT pastatų rekonstrukcijos projektu.

Šiuo metu nacionalinis transliuotojas valdo 25 nekilnojamojo turto objektus septyniuose Lietuvos miestuose.

Šių metų LRT biudžetas siekia daugiau nei 41,6 mln. eurų. Įstaigoje dirba apie 560 darbuotojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių