LRT biudžetas kitąmet didės 2,8 mln. eurų

Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos biudžetas kitąmet didės 2,8 mln. eurų palyginti su šių metų biudžetu.

Vyriausybės teikiamame kitų metų biudžeto projekte numatoma nacionaliniam transliuotojui skirti 41,6 mln. eurų, t.y. beveik 7 proc. daugiau – šiemet LRT biudžetas sudarė 38,8 mln eurų.

„Nuo tada (2015 metų), kai buvo panaikinta galimybė LRT turėti finansavimą iš komercinės reklamos, tuomet kaip pakaitalas to netekto finansavimo buvo sugalvotas ir įstatymu įtvirtintas mechanizmas, kad jų finansavimas susietas su konkrečiom pajamom iš gyventojų pajamų mokesčio“, – BNS sakė finansų viceministras Darius Sadeckas.

LRT biudžetas yra tiesiogiai priklausomas nuo užpraeitais metais valstybės surinktų mokesčių, skiriamų lėšų dydis sudaro 1,5 procento biudžeto pajamų iš gyventojų pajamų mokesčio ir 1,3 procento iš akcizo pajamų.

„Vyriausybė čia neturi diskrecijos nuspręsti, kad pati skirtų daugiau ar mažau tų lėšų, yra įdėta ta formulė ir pagal ją apskaičiuojama“, – teigė D. Sadeckas.

LRT generalinė direktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė BNS teigė, jog šiuo metu detalizuojamos transliuotojo veiklos ir planuojamos joms reikalingos kitų metų biudžeto lėšos.

„Kokybiškas turinys, turinio integracija tarp LRT medijų, portalo stiprinimas, auditorijos auginimas, veiklos efektyvumas išliks LRT prioritetai ir 2019 metais“, – svarbiausias kryptis išskyrė LRT vadovė.

Po šiemet įvykusios LRT vadovybės kaitos, šių metų pavasarį pradėjusi dirbti naujoji nacionalinio transliuotojo LRT administracija informavo radusi gerokai viršytą programoms skirtą biudžetą, dėl to siekiant jį subalansuoti, teko peržiūrėti visas šių metų išlaidas.

Anot naujosios vadovybės biudžeto viršijimas siekė 0,5 mln. eurų: televizijos programoms įsigyti 2018 metų biudžete sausio – balandžio mėnesiams buvo numatyta 3,7 mln. eurų, o išleista 4,2 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galime finansuoti

Galime  finansuoti portretas
jeigu ši LRT tikrai priklausytų Lietuvos visuomenei.Dabar konservatnykai vietje hroniaus skydininko pastatė kreivą delfio elfę.Katra būdama redaktore kas antrą komentarą po str.trynė jeigu tik ten buvo kitokia nei knslibių nuomonė

...

... portretas
Jeeep: LRT - milijonai, teismams - milijonai, armijai (kuri JAU pavaldi svetimiems) - milijonai, tik nustekentam lietuvaičiui - ŠPYGA (ir net netaukuota): "PATYS kalti kad DAR mums savo teritorijos neužleidžiat".

Makas

Makas portretas
Sunkiai suprasti tas ju "peripetijas"... 41, 6 mln. euru is biudzeto! Kosmaaaaras!!!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių