Loterijų organizatoriai nepritaria siūlymams apriboti bilietų įsigijimą

  • Teksto dydis:

Loterijų organizatoriai nepritaria siūlymams drausti  jaunesniems nei 16-kos metų asmenims įsigyti loterijos bilietų.

Tokius planus pristatė Socialdemokratų bei „valstiečių“ frakcijų seniūnai, teigdami, kad taip nepilnamečiai būtų apsaugoti nuo rizikos tapti priklausomais nuo lošimų. 

Loterijų organizatorių atstovai teigia, kad negalima gretinti loterijų ir azartinių lošimų, kur amžius yra ribojimas, mat jie iš esmės skiriasi savo azartiškumu. Anot jų, apie tai liudija ir statistika, mat Lietuvoje daugiau nei 2000 žmonių yra pateikę prašymus apriboti galimybę dalyvauti azartiniuose lošimuose, o  tokių prašymų dėl loterijų nesulaukta.

Taip pat teigiama, kad politikų siūlymus būtų sunku įgyvendinti. Be to, anot loterijų organizatorių, psichologai nesusiduria su situacijomis, kad žmonėms reikėtų pagalbos dėl loterijų. Tuo metu parlamentarai teigia, kad loterijos yra lengva azartinių lošimų forma, ilgainiui galinti sukelti priklausomybę.

Pasak Seimo narių, dėl šių priežasčių nauji draudimai nuo neigiamų pasekmių apsaugotų lengviau pažeidžiamą grupę – nepilnamečius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ruomis

Ruomis portretas
Absoliučiai teisūs yra parlamentarai norintys pristabdyti šąi masinę psichozę ir apgaulę. Gi niekas nieko doro neišlošia, tą visi žinome. Bet skleidžiamas melas, neva Jonas iš Mauručių ir Barbė ir Cinkliškių laimėjo milijonus. Melas. Todėl loterijų organizatorių atstovai nusišneka teigdami, kad negalima gretinti loterijų ir azartinių lošimų. Anot jų, apie tai liudija ir statistika, mat Lietuvoje daugiau nei 2000 žmonių yra pateikę prašymus apriboti galimybę dalyvauti azartiniuose lošimuose, o tokių prašymų dėl loterijų nesulaukta. O kur aš galiu paduoti prašymą dėl loterijų? Po kiekvieną kioską turiu vaikščioti? Pažįstu vieną kvailą nabagą, kuris amžinai alkanas [keista, kad dar gyvas] bet apie 30 metų perka loterijos bilietus. Už tuos pinigus jis šiandiena turėtų rūmus. Bet kvailys... Nežiūrint to, man tokių gaila.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių