LNK televizijai – įspėjimas dėl laidos „24 valandos“

  • Teksto dydis:

Lietuvos radijo ir televizijos komisija (LRTK) skyrė įspėjimą LNK dėl laidoje rodytos nepilnamečiams neigiamos informacijos.

LRTK tokį sprendimą priėmė išnagrinėjusi skundą dėl šių metų sausio 16 dieną televizijos eteryje transliuotos laidos „24 valandos“, kuri buvo pažymėta indeksu „N-7“. Pasak komisijos, laidoje buvo rodomi siužetai, kur buvo vartojamas alkoholis, naudojami necenzūriniai žodžiai ir gestai, detaliai vaizduojamas smurtas kito asmens atžvilgiu ir tai  „galėjo daryti neigiamą poveikį nepilnamečių žiūrovų psichinei ar fizinei sveikatai, fiziniam, protiniam, dvasiniam ar doroviniam vystymuisi“.

LRTK konstatavo, kad laida „24 valandos“ pažeidė Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymą – ji turėjo būti pažymėta indeksu „N-14“ ir, kaip to reikalauja minėtas įstatymas, transliuota vėlesniu laiku – nuo 21 valandos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sutinku

Sutinku portretas
su komentatoriais. Ir ne tik 24val., bet ir TV pagalba,bei panašios. Niekuo nesiskiria Yra kaip yra, bei vulgari, neįdomi Valanda su Rūta. Visos tokios laidos smukdo intelektą,žmogus tuštėja. Aplamai žinias paklausau. Senai nebežiūriu nei Srovės, nes žurnalistai kaip šakalai, žonėms skaudu- eina, seka iš paskos ir loja kaip... nesvarbu kokia kaina. Nei jokio padorumo. Kokie čia žurnalistai? Gerai pavadino Landsbergis... šunauja. Tuoj lįs į paskutinės sav.nelaimę. Vyčiau lauk, kaip šunis. Bile dyką duoną sau turėt iš kitų tragedijų. Sako sako tą patį per tą patį ir galų gale pššššš... gaunasi.

otto

otto portretas
Gal kokie 5 metai kaip to kanalo nežiūriu.

gfgfggf

gfgfggf portretas
nemanau, kad tokias laidas apskritai galima rodyti, kur propaguojamas smurtas, šlykščios kalbos, kur tiesiog tyčiojamasi iš degradavusių žmonių, kurie negali apsiginti ir net nesupranta, kad tai yra patyčios iš jų. Betgi visiems kitiems tai juk aišku, kad tai tyčiojamasi. tokios laidos neturi būti rodomos.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių